Handballers winnen moeizaam

De handballers van Voice hebben in hun eerste thuiswedstrijd van het seizoen een zwaarbevochten zege op Zeeburg geboekt.

De gasten uit Amsterdam hadden voor aanvang van de wedstrijd net als Voice één wedstrijd gewonnen en één verloren. In een bij vlagen hard duel trok Voice na zestig minuten met 13-12 aan het langste eind.

Voice begon voortvarend aan de wedstrijd. Met een paar goede aanvallen werd een 3-0 voorsprong gepakt. Pas toen incasseerde Voice het eerste tegendoelpunt. Daarna ontspon zich een gelijk opgaande wedstrijd. Voice miste teveel kansen om afstand te nemen, maar stond verdedigend goed genoeg om Zeeburg weinig kansen te geven. Bij rust was de stand slechts 9-6.

In de tweede helft begon Voice sterk, maar werden de goed uitgespeelde kansen niet benut. Bijna kreeg de ploeg daarvoor de rekening gepresenteerd. Zeeburg speelde steeds feller en harder en Voice ging daarin mee. Dat de arbitrage niet altijd even consequent de overtredingen bestrafte, kwam de kwaliteit van de wedstrijd niet ten goede. Beide ploegen kwamen amper nog aan scoren toe. Zeeburg zette Voice onder druk en kwam vlak voor tijd op gelijke hoogte. Een strafworp in de laatste minuut bood Voice een bevrijdende voorsprong die in de laatste seconden niet meer uit handen werd gegeven. Eindstand 13-12.