Badjassen intimideren

De heren van DWV kwamen met uiterst intimiderende rood gekleurde badjassen het Jaap van der Krolbad binnen.

Met het idee dat het ergens vrij lachwekkend was, de heren van het eerste vrees aan te jagen, wist Flevo dat er maar een doel voor ogen lag. Het winnen van deze pot! Om zo te laten zien dat er niet met het eerste van Flevo gesold kan worden.

Onder coaching van Hayo Angerman gingen de Flavoheren uiterst gemotiveerd de wedstrijd in. Het eerste doelpunt werd echter gemaakt door de uitploeg in de vierde minuut. Vervolgens, met Flevo aan de bal, mocht Ruben van den Bor efficiënt gebruik maken van een overtalsituatie. Met succes:1-1. Binnen kort tijdsbestek liet Jelle Wiersma de keeper van DWV zien hoe hard zijn schot kan zijn: 2-1.

De scheidsrechter merkte een klein conflict op tussen twee spelers en besloot beide spelers er uit te sturen. Na een minuut volgde nog een overtalsituatie in het voordeel van de tegenstanders, wat de heren 1 van Flevo een tegendoelpunt opleverde. Dat bracht de score weer in evenwicht. Tijdens de laatste paar seconden van de eerste periode scoorden tegenstander DWV nogmaals. Eindstand 1e periode: 2-3.

Na een korte motiverende bespreking begonnen de heren van Flevo de tweede periode met twee doelpunten tegen, de concentratie was niet optimaal en de tegenstanders waren bloeddorstig. Stand: 2-5. Na een zware overtreding van de tegenpartij, benutte Mitchell Fennema voor Flevo de strafworp. Daarna kwamen de bezoekers met een overtalsituatie op 3-6. Coach Hayo Angerman riep voor een time-out, nadat een overtalsituatie werd gegeven in voordeel van Flevo. Jammer genoeg waren de mannen van DWV de thuisploeg te slim af en maakten snel de 3-7. Vervolgens mochten de tegenstanders gebruik maken van een strafworp, met als gevolg de stand 3-8. Tussentijds raakte Mitchell Fennema geblesseerd en viel uit. In een ongelukkig moment voor Flevo bracht DWV de eindstand van de tweede periode op 3-9.

De eerste helft was voorbij, en jeugdige Patrick Zwart besloot het eerste van Flevo te helpen met een morele boost: doelpunt voor Flevo! Stand: 4-9. De een overtalsituatie kort daarna benutte DWV: 4-10. Maar dezelfde Patrick Zwart scoorde met voordeel van een overtalsituatie, een doelpunt: 5-10. Maar DWV liep snel uit naar 5-11. Toch gaf Flevo h1 de moed niet op en dat was ook niet nodig. Thomas Tuenter zwom de goal van de tegenstander met bal en al. Een krachtig schot van Jelle Wiersma zorgde voor de 7-11 aan het einde van de derde periode op het scorebord.

Coach Hayo Angerman rook bloed. Hij was er ten zeerste van overtuigd, dat de heren van het eerste de winst deze wedstrijd binnen konden halen. Helaas wisten de tegenstanders de overmacht te vergroten. Er volgen drie doelpunten achter elkaar, als gevolg van een uitgeput Flevo. Stand: 7-14. Jidde Koelewijn viel uit na een knietje tegen zijn hoofd. Momenten na het ongeval volgde een tegendoelpunt: 7-15. Matthijs Jut wist gelukkig nog een doelpunt te maken dat Flevo op een stand van 8-15 bracht. De heren van DWV maakte in de laatste twee minuten nog gebruik van een overtalsituatie, waardoor de eindstand op 8-16 kwam

Ondanks dit verlies zullen de heren van het eerste niet opgeven, hard gaan trainen en misschien wel badjassen aanschaffen.