Sparta mannen en vrouwen winnen (video’s)

De mannen en de vrouwen van Sparta speelden zaterdag op het hoofdveld

Om 15.00 uur trapte Sparta af tegen nieuwkomer Buitenpost

Uiteindelijk pakte Sparta Nijkerk in de slotfase verdiend de overwinning, maar dat ging deze middag niet zomaar even gemakkelijk. In de eerste helft domineerde Sparta Nijkerk en kreeg diverse mogelijkheden te scoren.

Twee minuten voor het einde wist Van Logtestijn toch de bevrijdende treffer te maken voor de thuisclub door de bal precies door de benen van de voortreffelijke doelman van de Friezen in het doel te werken. (bijdrage van Gerard Kok)

Om 17.00 uur trapte het eerste vrouwenelftal af in de derby tegen SDCP

In een spectaculaire wedstrijd met 2 gezichten heeft Sparta Nijkerk zich, na een 1-3 achterstand, langs concurrent SDC Putten VR1 geknokt. De buren uit Putten waren de eerste helft de bovenliggende partij, kwamen verdiend op voorsprong, maar na een veel betere 2e helft trokken de Spartanen uiteindelijk met een 4-3 overwinning aan het langste eind.

De ambiance voor de topper tussen de nummer 1 en 2 was geweldig. Een officiële opkomst met vlaggende meiden op het veld, speelsters die werden voorgesteld, veel publiek, Leeuwin van de Week Bo Pieterse; pure reclame voor het vrouwenvoetbal.

Sparta Nijkerk blijft ongeslagen op kop en mag volgende week op bezoek bij de buren aan de andere kant, SDV Barneveld VR1. (bijdrage van Hans Stam)