Sparta op kop

Foto:

WEZEP –¬†Zaterdagmiddag heeft het eerst elftal van Sparta Nijkerk drie belangrijke punten binnengehaald tegen WHC.

En passant werd ook maar meteen even de eerste plaats op de ranglijst ingenomen omdat ACV uit Assen punten liet liggen tegen DETO-Twenterand.

De eerste helft op het ijzig koude sportpark Mulderssingel was er een om gauw te vergeten. Zo goed als alles speelde zich af op de helft van WHC maar de Nijkerkers konden geen vuist maken om in de zestien echt gevaarlijk te worden. Het was een groot foutenfestival van beide kanten.

Na een minuut of 13 in de tweede helft was ik net bezig met een vernietigend twitterberichtje te schrijven over hoe slecht het allemaal wel niet was toen Jesse Buitenhuis ervoor zorgde dat ik dat hele berichtje weer kon deleten. Hij zorgde voor de 0-1 in minuut 58.

Na deze openingsgoal kregen de Spartanen wat meer vertrouwen en ging de bal wat makkelijker en sneller rond. Dat had wellicht ook te maken met de omwisselingen die trainer Eric Speelziek had doorgevoerd in de tweede helft. Gilbrano Plet en Jerry Geurtsen waren geruild van plek en Adriaan Kruisheer ging wat meer naar voren voetballen. Er waren nog wat kansjes zo hier en daar voor Rob Diderik en Gilbrano Plet.

Zo lang het nog maar 0-1 bleef hadden de mannen uit Wezep nog steeds geloof in het halen van een puntje. Zo ontstonden er in de laatste vijf minuten nog hachelijke momenten voor de goal van Manuel Hoogewoning. Uiteindelijk trokken de Nijkerkers de winst wel over de streep. Belangrijke punten met het oog op de komende wedstrijden tegen Urk en ACV, respectievelijk nummer vijf en drie op de ranglijst.

bijdrage van Gerard Kok

Reacties

article
119101
WEZEP –¬†Zaterdagmiddag heeft het eerst elftal van Sparta Nijkerk drie belangrijke punten binnengehaald tegen WHC.
https://nijkerk.nieuws.nl/sport/119101/sparta-op-kop/
2018-11-25T12:41:29+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/237/2018/10/20193458/2018-10-20-vvsparta-ebbenhorst.jpg
nijkerk nijkerkerveen hoevelaken
Sport