Start zaalseizoen Telstar/De Register Makelaar teleurstellend

Foto:

DEN HOORN- DES opende in de eerste aanval gelijk de score. Dat was symptomatisch voor de rest van de wedstrijd

Het initiatief lag voortdurend aan de zijde van de thuisploeg. Na een snelle voorsprong van 8-3 en een ruststand van 15-8, werd het spel aan de zijde van de Hoevelakers beter, maar bleven de scores met name in één vak uit. Met een eindstand van 24-18 zijn de punten dan ook terecht in den Hoorn gebleven.

Afgelopen weken stonden in het teken van wennen aan de zaal. Na een reeks goede en leerzame oefenwedstrijden werden vandaag de eerste punten weer verdeeld.

Voorafgaand aan de wedstrijd kon al wel vastgesteld worden dat Telstar/De Register Makelaar in een moeilijke poule zit. Een aantal ploegen draaien bovenin mee in de overgangsklasse de rest bovenin de eerste klasse. Dat betekent dat Telstar/De Register Makelaar keihard zal moeten werken voor ieder punt. Met die instelling zou dan ook aan de eerste wedstrijd begonnen worden.

Al snel bleek dat DES nu juist datzelfde van plan was. De Hoevelakers lieten zich de spreekwoordelijke kaas van het brood eten. Bij een stand van 8-3 werd er een time out genomen door coach Daan van der Klis. Dit bracht wat rust en scherpte terug in de ploeg.
Toch bleef Telstar/ De Register Makelaar de nodige moeite hebben met de scherpte en het dynamische spel van de ploeg uit den Hoorn en kwam het zelf maar moeilijk tot lange aanvallen. Joost Geluk, Thom Genuit en Rachel ten Ham vielen allemaal zeer verdienstelijk in. Er kwam meer dynamiek, wisseling in de posities en het spel werd ook weer beter. Dat goede spel werd echter met name in één vak niet beloond met het afronden van de kansen. Dit moet volgende week beter, wil Telstar  een kans hebben tegen opponent BEP.

Volgende week staat voor de gehele selectie de eerste thuiswedstrijd tegen BEP uit Purmerend op het programma. Dit beloven pittige wedstrijden te worden, waarin we de steun van het publiek goed kunnen gebruiken, start S2 om 18.05 uur, start S1 om 19.30 uur in de Slag in Hoevelaken.

bijdrage van Esther Vermeij

Reacties

article
119109
DEN HOORN- DES opende in de eerste aanval gelijk de score. Dat was symptomatisch voor de
https://nijkerk.nieuws.nl/sport/119109/start-zaalseizoen-telstar-register-makelaar-teleurstellend/
2018-11-25T21:15:57+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/237/2018/10/15205907/2018-10-14-telstar-001.jpg
nijkerk nijkerkerveen hoevelaken
Sport