Surf-dames verliezen van hekkensluiter

Foto:

De Surf-dames hebben afgelopen zaterdag slechte zaken gedaan door thuis nipt met 3-2 te verliezen van de hekkensluiter Blauw-wit.

Al bij het inspelen werd duidelijk dat Blauw-wit een team was met weliswaar jonge speelsters, maar niettemin met een groot potentie. Dat is altijd leuk om tegen te spelen, want het ene moment krijg je de hardste ballen om je oren terwijl op het andere moment klunzige punten worden verspeeld.

Coach Van der Woerd startte met het volgende team: Brink, vd Berg, Hekman, Huurdeman, Albergati en Sinnema. Blauw-wit liet zich van haar beste kant zien door alle aanvalspogingen van Surf te verijdelen met fanatiek grondwerk. Surf peerde de ene na de andere bal het veld in, maar het lukte niet om een vroeg opgelopen achterstand weg te werken. Van Ginkel werd nog gewisseld voor Sinnema, maar dat voorkwam niet het setverlies van 25-11.

Van der Woerd koos vervolgens voor Hoksbergen op de plaats van Huurdeman en Van Ginkel kon blijven staan. Mede door de vele wissels kreeg Surf steeds meer grip op het hardwerkende Blauw-wit. Helaas sloeg het noodlot bij Blauw-wit toe en knalde een té gedreven passer/lopen vol tegen de muur aan waardoor het spel een poos stil lag. Vreemd genoeg was echter Blauw-wit niet het aangeslagen team, maar Surf. Want na de blessure-tijd liep Blauw-wit eenvoudig uit naar 25-18.

Coach Van der Woerd stond niet toe, dat onder haar leiding nog meer onnodige punten werden verspeeld en eiste van de speelsters dat er veel beter met de kansen om moest worden gegaan. De Groot, Van de Brink, Hekman, Hoksbergen, Pol en Van Ginkel namen deze opdracht zeer ten harte en wisten zo een ommekeer te bewerkstelligen. Nu was het Blauw-wit dat achter de feiten begon aan te lopen. Wat ook hielp voor Surf was dat er weer een speler van Blauw-wit geblesseerd raakte, waardoor Van de Berg met haar snoeiharde services eenvoudig de set binnenhaalde met 25-16.

Blauw-wit raakte vermoeid, zeker ook door het gebrek aan wissels door de ‘gevallenen’. De Groot, van de Berg, Hekman, Hoksbergen, Pol en Van Ginkel streden vol enthousiasme voor de vierde set en profiteerden optimaal van de zwakheden van de tegenstander. Waar nodig bleef Van de Woerd wisselen. Deze set wist Surf dan ook te winnen met 25-17.

Op naar de laatste beslissende set: De Groot, Van de Berg, Hekman, Hoksbergen, Pol en Van Ginkel. De vijfde set gaat maar tot de 15, dus moet je vanaf het eerste moment scherp zijn. Dat was Surf helaas niet, wat vooral werd veroorzaakt door een ijzersterke service van de tegenstander. Op de service van Van Ginkel en veel fouten van Blauw-wit kwam Surf nog wel terug van 11-13, maar helaas werd er toch verloren met 11-15.

bijdrage van Alexander Gijsen

Reacties

article
119120
De Surf-dames hebben afgelopen zaterdag slechte zaken gedaan door thuis nipt met 3-2 te verliezen
https://nijkerk.nieuws.nl/sport/119120/surf-dames-verliezen-hekkensluiter/
2018-11-25T21:41:00+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/237/2018/11/25213905/2018-11-25-surf-2.jpg
nijkerk nijkerkerveen hoevelaken
Sport