Surf Heren 1 met enige moeite langs Zeewolde

Foto:

De mannen van Surf hebben het weer geflikt: Een heerlijke 4-0 in the pocket.

Maar eenvoudig ging het niet: Het frivool spelende Zeewolde maakten het de Hoevelakers nog knap lastig.

Surf begon (en eindigde) de wedstrijd zonder coach Middelkamp, die wegens Sint-verplichtingen elders moest opdraven. Van afstand stuurde hij Meijer, Van de Brug, Van Arnhem, Renia, Piekema en Veenendaal junior de arena is. Veenendaal senior, Kas en de tevens coachende Stellingwerf hielden de bank warm. De set werd gelijk op scherp gezet door een olijke broedertwist tussen de Veenendaaltjes over een diagonaal geslagen bal van Junior, welke volgens Senior beter rechtdoor gesmashed had moeten worden. Aangezien het geen direct punt was, had Senior uiteraard gelijk. Verder viel er pas in de eind van de set weer wat te beleven. De stand was gelijk opgegaan, maar Van Arnhem was het zat en timmerde zo ongeveer in zijn eentje de set binnen: 25-21.

Dat scheelde dus niet heel veel. Het thuispubliek verzamelde zich om ook een klein beetje Zeewolde aan te moedigen. Natuurlijk was het publiek voor Surf, maar het is ook wel leuk als het niet al te gemakkelijk gaat. Dus kreeg Zeewolde een klein, niet-bepalend duwtje in de rug. Enigszins verward speelde Surf met dezelfde zes mannen, maar een voorsprong bleef uit. Sterker nog: bij een stand van 5-8 voelde Stellingwerf zich genoodzaakt om Meijer voor Kas te wisselen. Deze verfrissing was precies wat Surf nodig had. Het publiek draaide weer naar de goede kant (de helft van de tribune bestond uit Kas-Kompanen) en het duurde niet lang voor Surf aan het langste eind trok met 25-18.

Stellingwerf had ook wel zin om een balletje te spelen en wisselde zichzelf voor Renia. Ook Veenendaar sr huppelde de lijnen binnen voor Piekema. De set begon erg goed en al snel stond Surf op flinke voorsprong. Maar toch lukte het Zeewolde om het spel te ontregelen. De hiervoor zo fitte Kas werd weer gewisseld voor de uitgeruste Meijer en dat zorgde alweer snel voor een 25-22 overwinning.

Het verzet was hiermee wel gebroken. Zeewolde kon geen aanspraak meer maken op een overwinning, maar het verlies wel beperken tot 3-1. Dat levert immers ook een puntje op. Maar dan is het natuurlijk niet de bedoeling dat Van Arnhem 13 punten op rij serveert! Hiermee werd het gat zó groot, dat Zeewolde kon spartelen wat het wilde, de 4-0 was een feit: 25-13.

bijdrage van Alexander Gijsen

Reacties

article
119160
De mannen van Surf hebben het weer geflikt: Een heerlijke 4-0 in the pocket. Maar
https://nijkerk.nieuws.nl/sport/119160/surf-heren-1-enige-moeite-zeewolde/
2018-11-26T16:23:44+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/237/2018/11/26162212/2018-11-26-surf-h1-3.jpg
nijkerk nijkerkerveen hoevelaken
Sport