Sparta korfbal ondermaats

Foto:

Afgelopen zaterdag speelde Sparta korfbal de eerste thuiswedstrijd van dit zaalseizoen tegen Noviomagum uit Nijmegen.

Na een sterke, weliswaar verloren, eerste wedstrijd een week eerder startten de Nijkerkers de wedstrijd met vertrouwen. Noviomagum leek op papier een ploeg die gewaagd zou zijn aan Sparta. De omstandigheden waren perfect te noemen in sporthal Watergoor: een goede sfeer, een fanatiek team en een volle reservebank.

De ploeg uit Nijmegen kwam echter al snel op voorsprong. Pas na vijf minuten spelen wist Sparta het eerste doelpunt te maken. De Nijkerkers keken de gehele wedstrijd tegen een achterstand aan. Hoewel Sparta de eerste helft aardig mee kon scoren, liet de verdediging
het afweten. De Nijmegenaren schoten scherp en wisten in de eerste helft achttien keer de korf te raken, tegenover tien goals van Sparta.

Noviomagum liet met twee goals in de eerste minuut van de tweede helft zien dat zij de betere ploeg waren deze avond. Op beide helften was Noviomagum te sterk was voor de ploeg uit Nijkerk. De reserves van Sparta lieten goede invalbeurten zien, die door Rianne van Valkengoed en Dennis van Sluijs werden bekroond met doelpunten. Eindstand: 16-34.

Aankomende zaterdag speelt Sparta opnieuw een thuiswedstrijd, een streekderby tegen Spirit uit Voorthuizen. Deze ploeg heeft net als Sparta nog geen punten gepakt deze zaalcompetitie. De Spartanen zullen een goed resultaat moeten neerzetten om niet de hekkensluiter van
de competitie te worden. Het tweede team van Sparta start om 11.30 uur, gevolgd door het eerste team dat om 13.00 uur zal starten.

bijdrage van Anne Mulder

Reacties

article
119513
Afgelopen zaterdag speelde Sparta korfbal de eerste thuiswedstrijd van dit zaalseizoen tegen Noviomagum uit Nijmegen.
https://nijkerk.nieuws.nl/sport/119513/sparta-korfbal-ondermaats/
2018-12-03T16:13:14+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/237/2018/10/15121453/2018-10-14-Selectie-spartakorfbal-1.jpg
nijkerk nijkerkerveen hoevelaken
Sport