22 goals helpen Telstar/Dé Register Makelaar 1 niet aan eerste winst

De belangen waren voor de wedstrijd duidelijk. Bij een overwinning op koploper KOAG zou Telstar zich weg kunnen spelen uit de onderste regionen. Ondanks de 22 gemaakte goals kon Telstar niet mee met de ploeg uit Krimpen aan de IJssel.

In het voorprogramma speelden de junioren van Telstar A1 tegen ODIK A1 uit Barneveld. In de rust werd de scheidsrechter van dienst helaas onwel. Aanwezige hulpverleners snelden razendsnel toe. Een groot compliment voor het adequate handelen, hierdoor kan gezegd worden dat mijnheer het naar omstandigheden goed maakt. Een voorspoedig herstel gewenst!

De wedstrijd werd daarom ook later aangevangen. Telstar begon in een gewijzigde opstelling door afwezigheid van Jan-Willem Boer en de door griep afwezige Marieke Jakobs. Beide spelers werden overigens uitstekend vervangen. Het was zoeken in de openingsfase voor de Hoevelakers door de nieuwe vaksamenstellingen. Bij een gelijke stand van 2-2 nam KOAG het heft in handen. De bezoekers ontregelden met het fysieke overwicht de aanval van Telstar. Vaak kwam Telstar niet tot meerdere kansen per aanval. Via een 4-10 tussenstand kon Telstar in het verloop van de eerste helft beter meekomen met KOAG. Met het inbrengen van een wissel kon Telstar meer fysieke weerstand bieden in zowel de aanval of verdediging. Met een 8-16 ruststand zochten beide ploegen de kleedkamer op.

Net als vorige week mocht Telstar een inhaalrace gaan beginnen na de rust. Er werd om en om gescoord. Bij een 14-22 tussenstand begon Telstar een klein offensief en maakte 4 goals op rij. In deze fase kreeg de ploeg van Daan van der Klis meer vertrouwen door verdedigend de zaken beter op orde te hebben in de korfzone. Aanvallend bleef het zoeken naar de kansen voor Telstar, maar met een hoog rendement op de afronding kwam er een tussenstand van 20-24 op het scorebord. KOAG bleef echter rustig en speelde de wedstrijd goed uit door te blijven scoren.

Met een eindstand van 22-28 namen de bezoekers de punten mee naar huis. Na een moeilijke eerste helft laat Telstar de tweede helft prima korfbal zien. Vooral het aantal goals de tweede helft geeft een goed gevoel in het Telstarkamp. Volgende week staat de laatste wedstrijd van het kalenderjaar op het programma. Telstar mag het in Leiden opnemen tegen Sporting Trigon, aanvang 14:30u, hiervoor zal S2 het opnemen tegen de reserves van Sporting Trigon.