Sparta beter dan ACV

Na het verlies tegen Excelsior ging het zaterdag een stuk beter op de Ebbenhorst.

Sparta Nijkerk balde heel lekker tegen de mannen uit Assen. De Assenaren blonken uit in hard spel, daar waar de Spartanen toch wat moeite hadden het spel te maken in het begin van de wedstrijd. Maar de Nijkerkers kwamen in de elfde minuut op voorsprong door een goal van Frank Heus. In de achtentwintigste minuut was er weer een enorme mogelijkheid voor de Spartanen, ditmaal via Oskar van Logtestijn maar de Asser goalie Ben Wormmeester stond in Oskar zijn weg. In de nastoot was er een enorme poeier op de lat boven Wormmeester van Rob Diderik. In de tweeënveertigste minuut greep de Nijkerkse doelpuntenmaker Frank Heus naar zijn hamstring, hij werd vervangen door Brian Bawuah. Drie minuten later floot scheidsrechter Franklin Berg voor de rust.

In de achtenveertigste minuut kreeg Oskar van Logtestijn zijn zoveelste kans, hij schoot echter naast. Minuutje of vijf later waren de mannen uit Assen heel dicht bij de gelijkmaker. De paal naast Manuel Hoogewoning werd getoucheerd door Justin Mulder. In de negenenvijftigste minuut was het onze aanvoerder Donny van der Wal die de 2-0 binnen kegelde. Met een werkelijk geweldige uithaal tekende hij de tweede aan voor de Nijkerkers. Een prachtige actie van Gilbrano Plet ging hieraan vooraf.