Veensche Boys degelijk

DE BILT – In de laatste competitiewedstrijd van 2018 tussen koploper FC De Bilt en nummer drie Veensche Boys is het duel zonder winnaar geëindigd.

Op Sportpark Weltevreden eindigde de ’topper’ in 0-0, maar morele winnaar lijkt Veensche Boys die als een eenheid speelde en terecht met een punt naar huis ging. Een extra compliment ging uit naar doelman Wessel Kroon die met een ‘Onanaatje’ zijn doelgebied schoon hield.

In het koude De Bilt was Veensche Boys weer de eenheid zoals we dat kennen vanuit het begin van het seizoen. Het team maakte nauwelijks een fout en was op momenten gevaarlijker dan favoriet De Bilt. Opdracht was de tegenstander niet in haar spel te laten komen. De Veenders hadden lering getrokken uit het duel tussen De Bilt en Delta Sports waarin de laatste helemaal murw werd gespeeld. De val werd ditmaal niet geopend. De Blauwe Helden pareerden het roodwitte gevaar door zo compact mogelijk en ingezakt te spelen. In de omschakeling profiteerden de Veenders van de ruimte op de flanken. De ploeg uit Nijkerkerveen vergat echter dikwijls de laatste eindpass te geven. Eenmaal werd door Veensche Boys gescoord via Menno van der Woude, maar die werd afgekeurd omdat de keeper werd gehinderd. Het was echter de eigen verdediging die de keeper ten val bracht. In de eerste helft waren beide teams verder aan elkaar gewaagd, had De Bilt het meeste balbezit maar gebeurden geen noemenswaardige feiten.

Pas in de tweede helft kropen beide teams uit hun schulp en waren er aan beide zijden kansen te noteren. Veensche Boys rondde haar kansen echter niet goed af en voor De Bilt bleek doelman Wessel Kroon een sta-in-de-weg. In dezelfde klasse verloren De Meern en Delta Sports, waardoor Veensche Boys nu op één punt afstand staat van de nummer 2.