Hoevelaken houdt punt over aan duel met Batavia ‘90

Hoevelaken kan met een redelijk voldaan gevoel de winterstop in.

In een interessante wedstrijd met lage gevoelstemperaturen snoepte Hoevelaken een puntje af van runner-up Batavia ’90 uit Lelystad. Dat hadden er echter ook drie kunnen zijn, maar in de slotfase van de wedstrijd was doelman Sjoerd Kloppenburg voor het eerst in de wedstrijd echt kansloos, toen een ingeschoten bal van richting veranderde en de sluitpost in de verkeerde hoek lag te spartelen.

Hoofdtrainer Harry Oussoren kwam tegen de ploeg uit Lelystad met een soort poldermodel op de proppen: een extra slotje op de deur om de aanvallen van de technisch begaafde Batavianen te kunnen opvangen. Met die strategie werd echter niet de bus in het strafschopgebied geparkeerd, maar probeerde Hoevelaken er via tegenaanvallen ook echt een wedstrijd van te maken. Dat lukte wonderwel en na elf minuten had Robin Elverding, de latere man van de wedstrijd, de mogelijke openingstreffer al op het hoofd. Echter, met een reflex wist de doelman van de gasten het gevaar te keren en was van een vroege goal geen sprake.

Na 25 minuten strijd viel de mooiste aanval aan Hoevelakense kant te noteren. Randy (rendier) Gerritsen benutte zijn snelheid via de linkerflank volledig en gaf een puike voorzet op Patrick Kloppenburg, tegen Batavia wat meer centraal spelend. De linkspoot nam de bal in één keer op de schoen, maar in de verre hoek stuitte de bal via de paal het veld weer in en had Hoevelaken voor de tweede maal de pech, die je vaker hebt wanneer je in de onderste regionen bivakkeert.

Niet veel later kwam Hoevelaken goed weg. Vanuit een hoekschop, waarvan Batavia er diverse mocht nemen, belandde de bal via een kopbal op de onderkant van de lat. Met kunst en vliegwerk kon de bal worden weggewerkt en bleef de brilstand nog even op het bord, al was dat van korte duur. In de voorlaatste minuut van de eerste helft gebeurde er namelijk iets, dat zeldzaam is op de velden waarbij Hoevelaken betrokken is: een doelpunt van aanvoerder en linker vleugelverdediger Pascal de Jong. Na een leuke aanval kon Joeri van den Hoeven de bal maar moeizaam verwerken, maar gelukkig voor Hoevelaken was de aanvoerder mee ten strijde getrokken om de bal alsnog onhoudbaar in de touwen te schieten.

Net als vorige week tegen Zwart-Wit ging Hoevelaken met een 1-0 voorsprong rusten, maar anders dan in de wedstrijd in Harderwijk kwam Hoevelaken beter uit de kleedkamer. Met opgestroopte mouwen en de borst vooruit werd de ene aanval na de andere van Batavia afgeslagen, al had Hoevelaken in de tweede helft aanvallend minder in te brengen dan voor de rust. Lang leek Hoevelaken overeind te blijven, maar middels een van richting veranderde bal in de 86e minuut kon Hoevelaken toch niet de overwinning naar zich toetrekken. Pogingen daartoe werden nog wel ondernomen, met het inbrengen van Daniël Bezembinder en Arslan Gümüs, maar tot een score kwam het niet. Wel was het nog lang billen knijpen, want vanwege enkele blessurebehandelingen werden er maar liefst tien extra minuten aan het duel toegevoegd.

De winterstop treedt in, maar de eerste competitiehelft is nog niet ten einde. Daarvoor moet Hoevelaken nog één wedstrijd spelen en dat is niet de minste. Op zaterdag 19 januari 2019 wordt de competitie hervat en ontvangt Hoevelaken op Kleinhoven de vrienden uit Terschuur. Competitief kan het nieuwe jaar dus eigenlijk niet leuker beginnen.