Nijkerkse waterpolodames grijpen net naast de punten

Foto:

De dames van Flevo namen het afgelopen zaterdag op tegen EZ&PC uit Elst.

Het team waar ze tegen moesten spelen behoort tot de middenmoot van de competitie. Het beloofde aldus een zware wedstrijd te worden voor de dames. Met twee jeugdspeelsters op de bank begonnen de Nijkerkse dames toch met enig vertrouwen aan de wedstrijd.

De verdediging lag goed dicht bij Flevo. Dat zorgde ervoor, dat er ruimte ontstond om een aanval op te zetten. Jette Bokkers legde de bal goed af op Naomi Heimensen, die rechts van het doel lag. Met een mooie lobbal passeerde zij de keeper van EZ&PC, 1-0. De bezoekers zochten echter meteen de aansluiting op en wisten door de verdediging heen te breken. Dit bracht de stand weer gelijk, 1-1.

In het begin van het 2e partje kregen de dames een overtal situatie waar ze niet van profiteerden. Maar een kleine minuut later kon Jill van der Glas met een hard schot van net buiten de 5 meter toch de 2-1 op het bord laten zetten. Al snel daarna wist EZ&PC de stand op 2-2 te brengen door te profiteren van een overtal situatie.
Dankzij de goede verdediging kwamen de bezoekers niet veel verder en wisten ook niet te profiteren van hun 2e overtal situatie in dit partje. Met nog 40 seconden op de klok wist Jill van der Glas de stand op 3-2 te brengen. Middels een midvoor actie schoot ze de bal achter de keepster van EZ&PC.

Tijdens het 3e partje gingen de dames van Flevo en EZ&PC gelijk op. Er werden veel acties opgezet, maar beide ploegen kwamen niet tot scoren.

De dames van Flevo gingen het water in met een voorsprong van 1 doelpunt. De opdracht was deze voorsprong te bewaken en waar mogelijk uit te breiden. De dames van EZ&PC begonnen echter net een tandje feller aan dit laatste partje. Ondanks het goede keepwerk van Melissa van der Horst, konden de dames van Flevo niet voorkomen dat de bezoekers nog 2 maal scoorden, waardoor EZ&PC de 3 punten mee naar huis kon nemen.

bijdrage van van Henriette Ruitenbeek

Reacties

article
120348
De dames van Flevo namen het afgelopen zaterdag op tegen EZ&PC uit Elst. Het team
https://nijkerk.nieuws.nl/sport/120348/nijkerkse-waterpolodames-grijpen-net-naast-de-punten/
2018-12-17T13:35:55+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/237/2018/11/19184810/2018-11-17-flevo-d1-Henri%C3%ABtte-Ruitenbeek-22.jpg
nijkerk nijkerkerveen hoevelaken
Sport