Koploper Thetis te machtig voor Flevo heren 1

De laatste wedstrijd van 2018 werd door de jonge heren van het eerste van Flevo gespeeld in eigen bad.

Na de nederlagen van de laatste periode werd het nu toch wel eens tijd om punten te pakken. Vooraf wist men dat dit lastig zou worden tegen de koploper Thetis uit Bemmel.

De wedstrijd begon sloom. Beide kanten op vielen uit de eerste paar aanvallen van de wedstrijd geen doelpunten. Na ongeveer 3 minuten en een goed opgezette aanval slaagde Thomas Tuenter er echter in om de bal achter de keeper neer te leggen en de heren van het eerste van Flevo op 1-0 voorsprong te zetten. Niet lang hierna werd dit doelpunt opgevolgd door een doelpunt voor de heren van Thetis die de wedstrijd terugzette naar een 1-1 gelijkspel. Het eerste kwart van de wedstrijd naderde zijn einde en met nog 30 seconde op de klok krijgen de heren van Flevo een 5 meter tegen die hen op een achterstand van 1-2 zet.

Het tweede kwart van de wedstrijd hadden de heren van het eerste van Flevo dus wat in te halen. Maar ze kwamen niet tot scoren. Na bijna 2,5 .minuut kregen de heren een tegendoelpunt om de kiezen die ze op een 1-3 achterstand zet. Ongeveer een halve minuut later gebeurt hetzelfde: 1-4. Met nog bijna 1 minuut op de klok weet Thomas Tuenter de schade te beperken en de achterstand terug te brengen tot 2-4.

Het derde kwart begint met een man minder. En na het veroveren van de bal vroeg Thetis gelijk een time out aan. Door de man meer goed uit te spelen vergrootte Thetis de voorsprong naar 2-5. Een minuut later stond ook de 2-6 op het scorebord. Flevo kon een man meer situatie niet te benutten, terwijl Thetis opnieuw scoorde: 2 – 8.

Bij aanvang van het vierde kwart was de wedstrijd eigenlijk al gespeeld. De heren van Thetis slaagde erin om zichzelf na ongeveer een minuut op 2-9 voorsprong te zetten. Ongeveer 2 minuten later wisten ze dit uit te breiden naar een 2-10 voorsprong. In de laatste minuut wisten de heren van Thetis de eindstand te bepalen op 2-11.