Het is koud maar bij Menclub de Lange Boom is genoeg te doen

Foto:

De menners proberen zich voor te bereiden op straffe tijden, unieke vindingen als warmte-elementen in handschoenen en schoenen worden gretig gebruikt.

Paarden hebben nergens last van, mits de juiste voorzorgsmaatregelen genomen zijn en dus wordt er elke maandagmiddag, dinsdag- en vrijdagavond gewoon menles gegeven bij Manege Luxool. Verschillende leden van Menclub De lange Boom zijn fanatieke wedstrijdrijders waardoor ook het trainen van de paarden altijd door moet blijven gaan.

Menclub De lange Boom organiseert ook deze winter weer evenementen welke net zoals de lessen vrij toegankelijk zijn voor publiek. De sfeervolle verwarmde ambiance en de kantine met z’n lekkernijen voor klein en groot, zorgen ervoor dat het publiek warm blijft!

27 december 2018: De Kippenrace

De Kippenrace is een hilarisch spektakel voor de leden met hun aanspanning onderling, het is elke keer weer een raadsel voor de deelnemers aan welk parcours ze zich begeven of welke spelletjes door de groom (helper achterop de kar) voltooid moeten worden, eerder passeerden al het zaklopen, ringsteken en het ballen gooien.

5 januari en 2 februari 2019: De Kegelcompetitie

Op deze data is het weer tijd voor het serieuzere werk, De Kegelcompetitie bestaat uit twee officiële vaardigheidswedstrijden, waar ook deelnemers van buitenaf aan zullen deelnemen en waar men zo behendig mogelijk en binnen een vastgestelde tijd een parcours moeten voltooien.

16 februari 2019: Minimarathon De Lange Boom

Bijna iedereen kent de spectaculaire Menindoor Nijkerk wel, tijdens deze Minimarathon doet Menclub De Lange Boom deze wedstrijd nog eens dunnetjes over, met dat verschil dat iedereen op zaterdag de twee basisparcoursen met daarin minimaal twee hindernissen en de nodige kegelpoorten zo snel en zo behendig mogelijk dienen te rijden, de gereden tijden van deze twee parcoursen worden per deelnemer bij elkaar opgeteld en dat maakt de einduitslag, er zal dus geen finale gereden worden maar de wedstrijd zal er niet minder gezellig of spannend om zijn!

16 maart 2019: Dressuurwedstrijd

Op deze datum kunnen ingeschreven deelnemers twee dressuurproeven rijden met hun aanspanning. soms lijkt bij de dressuur alles vanzelf te gaan echter meestal onzichtbare technieken en het vele trainen zorgen ervoor dat men hoopt mooie proeven te laten zien en het geleerde beoordeeld gaat worden door jury’s. Deze beoordeling levert een deelnemer wanneer het goed gegaan is, winstpunten op. Degene met de hoogste score in hun klasse gaat met de prijs naar huis.

bijdrage van Petra de Graaf

Reacties

article
120373
De menners proberen zich voor te bereiden op straffe tijden, unieke vindingen als warmte-elementen in
https://nijkerk.nieuws.nl/sport/120373/het-is-koud-maar-bij-menclub-de-lange-boom-is-genoeg-te-doen/
2018-12-17T19:46:14+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/237/2018/12/17194505/2018-12-17-manege-luxool-05.jpg
nijkerk nijkerkerveen hoevelaken
Sport