Sterk Sparta korfbal puntloos naar huis

Foto:

HARDENBERG – Afgelopen zaterdag stond de uitwedstrijd tegen Juventa op het programma. Met slechts de acht basisspelers moest Sparta het opnemen tegen een oude bekende.

Een fysieke wedstrijd was ingecalculeerd.

Sparta schoot uit de startblokken en begon ijzersterk. Door de sterke verdediging met druk op de goede momenten, kwam Juventa niet aan het gewenste spel toe. Sparta zag daarentegen wel kans de juiste mensen uit te spelen. Na zes minuten speeltijd stond er al  0-5 op het scorebord. Een voorsprong, die Sparta niet gewend is. De acht Nijkerkers bleven scherp, maar vooral positief naar elkaar. Bij Juventa was de positiviteit echter ver te zoeken. Na de aangevraagde time-out van de thuisspelende ploeg, werd Juventa sterker en kwam het tot scoren. Bij rust was het 10-12.

Na de rust was het Juventa dat de korf snel wist te vinden. Dit was slechts een startsein. Sparta beantwoordde  dit tegenoffensief vooralsnog prima. Vooral Mirjam Top en Daan van Slooten hadden hun messen scherp geslepen. Beiden tekenden voor  zes treffers.
Maar wie geen mes heeft, moet met de tanden kluiven. De fysieke Hardenbergers beten zich vast in de wedstrijd en vochten zich terug. Het was erop of eronder voor beide partijen. Een paar minuten voor tijd gaf Juventa nog wat gas bij, waar de koek bij Sparta op was. Zo trok het fysiek sterke Juventa uiteindekijk aan het langste eind. Eindstand: 25-24.

Ondanks het ijzersterke spel en de positiviteit binnen het team, bleven de punten in Hardenberg. Sparta vertrok zónder punten, maar mét opgeheven hoofd. Aankomende
weken kan Sparta bijkomen van dit verlies. De eerstvolgende competitiewedstrijd wordt thuis gespeeld op 12 januari, tegen NKC’51 uit Nijverdal.

bijdrage van Marieke van de Kraats

Reacties

article
120387
HARDENBERG – Afgelopen zaterdag stond de uitwedstrijd tegen Juventa op het programma. Met slechts de acht
https://nijkerk.nieuws.nl/sport/120387/sterk-sparta-korfbal-puntloos-naar-huis/
2018-12-17T23:45:32+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/237/2018/10/15121456/2018-10-14-Spartakorfbal-1.jpg
nijkerk nijkerkerveen hoevelaken
Sport