Mostert en Van Esveld Nederlands kampioen springruiters

Foto:

PUTTEN – De strijd om het open Nederlands kampioenschap veteranenspringen vond zaterdag plaats in manege Hippisch verband.

Vanaf de voorselecties, die in het begin van de middag begonnen, tot de finales s’avonds was het een spannend spektakel. Omdat het een open Nederlands kampioenschap was deden er ook een heel aantal Duitse ruiters en amazone’s mee.

In de klasse Z werd Klaas Mostert met zijn paard Edzard knap kampioen. Zij reden alle 5 parcoursen inclusief de finale foutloos. Voor deze ruiter uit Nijkerkerveen is dit zeker niet zijn eerste Nederlandse titel.

Voor Gert Jan van Esveld en zijn paard Haïti is dit wel zo. Het was zaterdag zelfs hun 1e wedstrijd bij de veteranen. Ook zij reden alle omlopen foutloos en besloten de finale met een snelle barrage waardoor ook zij zich een jaar Nederlands kampioen mogen noemen, maar dan in de klasse M.

De klasse L werd gewonnen door amazone Kim Stellingsma uit Enschede met haar paard Aphrodite. De voor de Nijkerkers zeer succesvolle avond werd afgesloten met een gezellige feestavond in en rond de kantine.

Nu is het voor Klaas en Gert Jan belangrijk om de paarden in vorm te houden voor Jumping Indoor Nijkerk, wat van 27 februari tot en met 2 maart in Manege Luxool word gehouden.

bijdrage van Gert Jan van Esveld

 

'

Reacties

article
121311
PUTTEN – De strijd om het open Nederlands kampioenschap veteranenspringen vond zaterdag plaats in manege
https://nijkerk.nieuws.nl/sport/121311/mostert-en-van-esveld-nederlands-kampioen-springruiters/
2019-01-10T10:43:06+01:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/237/2019/01/10102908/2019-01-10-Nederlands-kampioenschap-Veteranen.jpg
nijkerk nijkerkerveen hoevelaken
Sport