Veerkrachtig Voice pakt punt in slotseconde

De handballers van Voice hebben afgelopen zaterdag aan de thuiswedstrijd tegen RKDES, na een spectaculaire inhaalrace in de slotfase, een punt overgehouden.

Tegen de koploper uit Kudelstaart keek de thuisploeg lange tijd aan tegen een achterstand, maar het lukte Voice om in de laatste seconden van de wedstrijd terug te komen tot een 20-20 gelijkspel.

De beginfase van de wedstrijd ging gelijk op. RKDES had het betere van het spel, nam ook een voorsprong, maar Voice bleef aangehaakt. Met name in de snelle tegenaanval was RKDES gevaarlijk. Dit bleek met name aan het einde van de eerste helft, toen Voice een 9-10 achterstand in korte tijd op zag lopen naar een 9-13 ruststand.

De tweede helft was lange tijd een kopie van de eerste. Voice en RKDES waren gelijkwaardig aan elkaar en het lukte de thuisploeg niet om het verschil van 3 doelpunten in te lopen. Naarmate de tweede helft vorderde, oogde RKDES vermoeider. Het wapen van de snelle tegenaanval werd niet meer gebruikt en de schoten op doel werden minder zuiver. Omdat ook Voice slordig omging met de kansen, leek de overwinning naar RKDES te gaan.
Met nog zo’n 2 minuten te spelen en een 17-20 stand, kreeg Voice in korte tijd twee kansen die werden benut. Opeens geloofde Voice dat er nog wat te halen viel. Omdat RKDES niet tot scoren kwam, kreeg Voice met minder dan 30 seconden op de klok een laatste kans op een stunt. Deze kans werd gepakt en onverwachts was de score gelijkgetrokken. Wat volgde waren nog 10 hectische slotseconden waarin Voice standhield en het punt veilig stelde.