Flevo heren verliezen met dubbele cijfers

DOESBURG – DWV – meedraaiend in de top van de competitie – was zaterdag de  tegenstander van Flevo heren 1.

Er was deze week alweer hard getraind, dus de heren wisten wat ze te doen stond. Daarbij maakte de vaste keeper van Flevo, Tim van Dijkhuizen zijn rentree na lange afwezigheid wegens een blessure.

DWV opende de score na een goeie minuut speeltijd. Op deze snelheid hadden de Nijkerkers even niet gerekend. Na nog 2 tegendoelpunten wist Thomas Tuenterhet doel te vinden en eindigde de 1e periode in een karige 3-1 achterstand voor de mannen van Flevo. De tweede periode begon Flevo snel met een man-meer. Door goed naar de coach te luisteren kwam deze 3-3 opstelling goed uit de verf Ruben van den Bor kreeg de bal dan ook tussen de palen. Daarna bleef het rustig door goede pressing van beide teams. Pas in de laatste minuut scoorde Van den Bor nogmaals. DWV passeerde daarna doelman Van Dijkhuizen. Na deze tweede periode keken de Flevomannen dus tegen een minimale achterstand aan: 4 – 3.

De tweede helft van de wedstrijd was helaas niet om over naar huis te schrijven.

In de 3e periode wisten de Doesburgers vier keer te scoren en de Nijkerkers maar één keer. Deze periode eindigde in een 8-4 voorsprong voor DWV. De 4e periode zat DWV goed in de wedstrijd en de mannen van het Flevo duidelijk iets minder, De thuisploeg wist maar liefst zeven keer te scoren en Flevo maar twee keer. Een van die twee was wel een juweeltje van de inmiddels vaste kracht Patrick Zwart. De wedstrijd eindigde in een 14-6 nederlaag voor de Nijkerkse heren.