Telstar verliest eerste derby van het seizoen

De eerste derby van het zaalseizoen voor Telstar/ De Register Makelaar 1 werd afgewerkt tegen Antilopen/Lancyr Deelen 1.

In een volle sporthal De Slag werd de ploeg van Daan van de Klis in de tweede helft op individuele klasse verslagen.

In de eerste minuten ging de wedstrijd gelijk op. De ploegen scoorden om en om. Bij 3-3 wist Antilopen een eerste gaatje te slaan van twee doelpunten. De rest van de eerste helft kwam Telstar nog een keer tot één doelpunt verschil Antilopen was echter slimmer in standaardsituaties en scoorde daarin vaker. Uiteindelijk was het bij rust 12 – 15.

In de rust werd uitgesproken, dat er goed korfbal op de mat werd gelegd en hard gewerkt werd. Verloren was er nog zeker niet en met deze instelling werd aan de tweede helft begonnen.
Beide ploegen hielden elkaar in de eerste minuten in evenwicht. Waar Telstar vooral de dames in stelling bracht, was dit bij Antilopen andersom. Tien minuten na rust zag Telstar een vrijwel zekere goal de mand uitdraaien en Antilopen direct de aanval benutten. Het verschil was opgelopen tot vier punten. Die uitdraaiende bal betekende de spreekwoordelijke nekslag Telstar. Antilopen liep in het laatste kwartier uit naar zes en naar acht doelpunten. Telstar had moeite om mee te blijven scoren. NA het laatste fluitsignaal stond er 21-30 op het scorbord.

Telstar 2 pakt daarentegen in een zeer spannende, verhitte wedstrijd wel de punten tegen Antilopen 2. De ploeg streed 60 minuten lang voor de voorsprong die ze uiteindelijk met een 20-18 eindstand over de streep wist te trekken.