Telstar/Dé Register Makelaar opgewassen tegen Velocitas

LEIDERDORP – Belangrijke weken komen eraan voor Telstar/Dé Register Makelaar.

Na het verlies vorige week thuis tegen Antilopen vond de Hoevelakense korfballers zich niet kansloos tegen Velocitas. Echter kon Telstar de thuisploeg de rust niet meer bijhouden.

Tegenstander Velocitas had in de voorgaande wedstrijden 5 punten verzameld. Een speciale wedstrijd in het bijzonder voor tegenstander Joachim Jägel die afscheid nam vandaag. De thuisploeg kwam goed uit de startblokken. De eerste aanval werd meteen afgerond met een goal. Telstar scoorde echter meteen de gelijkmaker.
Het daarop volgende kwartier pakte Velocitas het initiatief en liet geen spaan heel van de ambities van Telstar. Bij een 8-2 tussenstand deed Telstar iets terug maar 10 minuten voor rust stond er 15-6 op het scorebord.

Telstar probeerde de aanval van Velocitas meer te verstoren. De Hoevelakers kregen meer overwicht in de verdedigende rebound. Dit vertrouwen nam men mee in de aanval. Het valt te prijzen dat Telstar bleef vechten voor elke goal. Het zorgde ervoor dat de ploeg uit Leiderdorp totaal niet meer in de wedstrijd zat en er gerust werd met 17-15 tussenstand.

De tweede helft was het moment voor Velocitas om het initiatief weer naar zich toe te trekken. Daarbij trok het alle registers open en zocht het de grenzen van het toelaatbare op. De prima leidende scheidsrechter kwam in deze fase soms ogen en oren te kort. Desalniettemin, Telstar zette daar aanvallend te weinig tegenover. Velocitas vond net als in het eerste bedrijf de korf weer gemakkelijk en bouwde de voorsprong uit; 24-16. Telstar scoorde tweemaal uit een strafworp, maar daarna was het woord weer aan de thuisploeg; 29-18. Alle zeilen moesten bijgezet worden in het laatste deel van de wedstrijd om een monsterscore te voorkomen.
Hoewel het slot ook voor de thuisploeg was, werd het gat niet veel groter; 36-23.

Een pittige nederlaag die de Hoevelakers zich wel zelf kunnen aanrekenen. Aanstaand weekend staat de derby tegen MIA op het programma. Deze thuiswedstrijd zal gewonnen moeten worden om aan te haken met de ploegen erboven. De goede comeback in de eerste helft zullen de Hoevelakers meenemen in voorbereiding op deze belangrijke wedstrijd. Uw steun is deze wedstrijd meer dan welkom! Aanvang om 19:35u. Vooraf zal de A1 om 18.10u tegen Dindoa A1 spelen. De avond zal worden afgesloten met de wedstrijd van Telstar 2 tegen MIA 2; aanvang 21.10u.