Winst voor de Dames én Heren van Surf

Foto:

Zowel de dames als de heren van Surf hebben goede zaken gedaan tijdens de eerste thuisdag van 2019.

De Mannen wonnen weer met 4-0 van Zeewolde 3, terwijl de Dames met 3-1 met SDS uit Voorthuizen afrekenden.

De Dames

Coach Nijenbrinks bevond zich in de heerlijke positie dat hij over een volledig fitte selectie kon beschikken. Omdat de dames elkaar uitstekend aanvullen, zou hij dus in potentie op elke tactiek van de SDS een antwoord hebben. Maar zoals we allemaal weten: Wat in potentie de realiteit is, kan in het echte leven een stuk weerbarstiger zijn! Met een gezonde dosis keuzestress stuurde hij de volgende zes strijdsters het veld in: Spelverdeelster De Groot, diagonaalaanvalster Hoksbergen, buitenaanvalster Albergati en Van de Berg en Middenaanvalsters Sinnema en Van Ginkel. Een vrij veilige keuze, aangezien het een mix van jong, oud en geslepen is. Ze stelden niet teleur. In een oogwenk stond het 25-15 voor Surf.

De tweede set werd gestart met het ‘never-gechangde-winning-team’. Er voltrok zich echter een kleine ramp. In plaats van de puntenreeks voort te zetten, liet Surf SDS de set pakken. Nijenbrinks ontstak in een terechte wilde furie. ‘We doen dit onszelf aan! Jullie krijgen 2 sets om dit recht te zetten, of anders …’, schreeuwde nét buiten gehoorafstand van het publiek. Om zijn woorden kracht bij te zetten, parkeerde hij Huurdeman voor Hoksbergen en Pol voor Van de Berg in het veld. Wederom liet hij zijn dat hij niet voor niks dé Oefenmeester van vrouwelijk Surf is: In een oogwenk was het wéér 25-14. Nu was het de beurt aan de coach van SDS om een tirade te geven: ‘Maar liefst 14 van de 25 punten hebben wij voor ze gemaakt!’, sprak hij in een mengeling van frustratie en verdriet.

De vierde set ontaardde vervolgens nog in een zinderend spektakel. SDS was zeker niet van plan de handdoek in de ring te gooien en Surf had op haar beurt geenszins nog zin om een vijfde set te moeten spelen. De belangen waren dus groot en tegenstrijdig, wat leidde tot een boeiende set waar het publiek van kon smullen! Uiteindelijk was het Surf dat gelukkig de set naar zich toetrok met 27-15.

De heren

Die hadden een stuk minder moeite met het derde team van Zeewolde. In een weinig enerverende wedstrijd was het vlug 4-0, waarbij alleen de vierde set een heel klein beetje spannend was met 25-20. Surf was op alle fronten een hele klasse beter en de heren kunnen ook niet wachten om volgend jaar eerste klasse te gaan spelen!

bijdrage van Alexander Gijsen

'

Reacties

article
121862
Zowel de dames als de heren van Surf hebben goede zaken gedaan tijdens de eerste
https://nijkerk.nieuws.nl/sport/121862/winst-voor-de-dames-en-heren-van-surf/
2019-01-21T23:37:48+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/237/2019/01/21233600/2019-01-21-surf-1.jpg
nijkerk nijkerkerveen hoevelaken
Sport