Opwarmen voor JIN, deel 1

Jan Willem Grievink
Foto:

Vanaf 27 februari is het weer zover, Jumping Indoor Nijkerk gaat van start.

De komende weken worden gebruikt om betrokken partijen rondom deze mooie wedstrijd aan u voor te stellen.

Jan Willem Grievink

Deze week in ‘de spotlight’; Jan Willem Grievink. Grievink is de voorzitter van Manege Luxool. Vijf jaar lang heeft hij dit met veel plezier gedaan en april dit jaar eindigt zijn periode als voorzitter. Hij is geboren op een boerderij bij het dorpje Dinxperlo, tegen de Duitse grens. Zijn ouders hadden paarden thuis en van zijn 14e tot en met zijn 19e heeft hij zelf ook gereden. “Een echt fanatieke ruiter was ik niet. Wedstrijden heb ik ook nooit gereden. Ik reed echt omdat ik het leuk vond en stiekem vond ik het ook wel heel stoer!

Tegenwoordig ben ik niet meer zo’n held met paarden. Vorig jaar heb ik nog een losgebroken Fries paard tegen gehouden. Met m’n armen wijd ben ik heel stoer voor hem gaan staan, zodat hij niet de weg op kon. Gelukkig werkte het en kon ik trots zijn op mijn heldenactie, maar stiekem vond ik het heel spannend!” Door de jaren heen is zijn interesse voor paarden niet verloren en bezoekt hij met veel plezier evenementen door het hele land.

Uiteindelijk is Jan Grievink voor zijn werk naar Nijkerk verhuisd en nadat hij met pensioen was, gevraagd voor het voorzitterschap. “Als voorzitter is het je taak om alle 3 de verenigingen bij elkaar en tevredenen te houden, maar ook om de manege voorruit te helpen en gezond te houden. Een voorbeeld hiervan is de grote renovatie in 2017. Een grote klus wat erg veel voorbereiding vroeg. Ik ben er erg trots op dat ik dit samen met het bestuur en alle leden voor elkaar heb kunnen krijgen. Het was een grote investering, maar het resultaat is een mooie gezonde manege dat klaar is voor de toekomst. ”

Vanuit zijn voorzittersfunctie en eigen interesse is hij bij veel evenementen in de manege aanwezig. Zo ook de Jumping Indoor Nijkerk. “Het niveau van de wedstrijd ligt altijd erg hoog, dit maakt het mooi om naar te kijken. Er wordt echt gestreden om de winst. Daarnaast zijn er voldoende zitplekken en hangt er altijd een gezellige en gemoedelijke sfeer. Echt een avondje uit! Wat ik ook altijd mooi vind, zijn de finales van de Zilveren Pony. Als ik zie hoe hard die jonge meiden door het parcours scheuren, dan hoop ik altijd maar dat mijn kleindochter dat niet gaat doen!”.

Wat Grievink wel wat meer in de manege zou willen zien, zijn de tuigpaarden. Het is hem een keer gelukt om een tuigpaarden evenement in de manege te organiseren. “Prachtige dieren om naar te kijken! Ik mocht toen de ereronde meerijden, voor het eerst in mijn leven, op een van de koetsen. Wat ben ik bang geweest! In de bochten werkte de vering van de kar zo goed, dat ik het gevoel kreeg dat we met kar en al om zouden vallen!” Genoeg mooie evenementen in de manege en ondanks dat zijn voorzittersfunctie dit jaar eindigt, zullen we hem nog vaak terug zien!

bijdrage van Hanneke Verhoef

'

Reacties

article
121864
Vanaf 27 februari is het weer zover, Jumping Indoor Nijkerk gaat van start. De komende
https://nijkerk.nieuws.nl/sport/121864/opwarmen-voor-jin-deel-1/
2019-01-22T10:15:09+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/237/2017/09/16222508/2017-09-15-manege-luxool-08.jpg
nijkerk nijkerkerveen hoevelaken
Sport