Sensationele overwinning Flevo dames

Zaterdag stond de thuiswedstrijd tegen de dames van Aquapoldro uit Apeldoorn op het programma.

Na een gelijkspel vorige week in Wageningen lijken de dames van Flevo de smaak te pakken te krijgen. Ze lijken de drive naar meer dan een gelijkspel gevonden te hebben. De dames van Flevo besloten dan ook te starten met de zelfde strategie als de week ervoor: pressing halve veld, opvangen in de verdediging, de aanval goed opbouwen en bovenal geloven in onszelf.

Strafschop

De eerste periode werd echter na 17 seconden al geopend met een tegendoelpunt van Aquapoldro. “Dit zouden we ons niet meer laten gebeuren, kom op dames verdediging dicht en goed opvangen!” Dat werd direct goed opgepakt en van beide teams kreeg niemand meer de kans om te scoren, Tot één van de dames van Aquapoldro een ernstige fout beging op Naomi Heimensen. Goed voor een strafschop. Die benutte Jette Bokkers met een strak schot onder de arm van de keepster. 1-1 op het scorebord aan het einde van de eerste periode.

Na wat tips en motiverende woorden van coach Hayo Angerman gingen de dames van Flevo vol goede moed de tweede periode in. Er werd goed verdedigd door beide teams. Het eerste doelpunt viel dan ook pas na 2 minuten. Naomi Heimensen wist in een man meer situatie goed in te lopen en de bal in de korte hoek door de verdediging heen te schieten. Kort daarop vergrootte Vera Molan met een perfecte intikbal na een mooie inzwemactie de voorsprong naar 3-1. De dames van Flevo zaten er lekker in en dat merkte de dames van Aquapoldro. Zij wilden dit niet laten gebeuren, waardoor er wat meer fysiek gespeeld werd. Zo kwam Aquapoldro terug naar 3-3.

Alweer een strafschop

De dames van Flevo probeerden zich niet gek te laten maken. Naomi Heimensen en Vera Molan wilden de voorsprong, die ze zojuist gepakt hadden niet uit handen geven. Ze brachten Flevo weer op voorsprong, beiden vanuit een vrije bal buiten de 5 meter. Één van de speelsters van Flevo werd het geknuffel van haar verdedigster zat. Ze reageerde dat in de laatste halve minuut af op een manier, die de scheidsrechter niet kon bekoren. Die gaf haar een UMV 4 te geven: een rode kaart en 4 minuten lang een man minder. De dames van Flevo wilde de voorsprong niet uit handen geven. Er werd iets te strak verdedigd, goed voor een strafschop voor Aquapoldro .Een fenomenale reddingsactie van de keepster Melissa van der Horst bracht de eindstand van de tweede periode op 5-3.

Met man minder toch voor blijven

In de rust kregen de dames van Flevo complimenten over het spel, maar ook de woorden om de koppen niet laten hangen ondanks dat zij de derde periode nog 3,5 minuut met een man minder moesten spelen. En wat deden zij dit geweldig. Ondanks de man minder werd er goed verdedigd en wist Jill van der Glas met een geweldige midvoor actie alsnog de voorsprong uit te breiden naar 6-3. Coach Hayo Angerman liet goed merken, dat hij erg trots op zijn team was. Dat gaf Flevo de juiste motivatie om de stand met een vrije bal voor Naomi Heimensen met nog een punt uit te breiden. Aquapoldro wist in deze periode nog wel twee keer met de bal het net te raken Zo werd de eindstand na part 3 7 – 5.

Euforisch

In de laatste periode waren de dames van Flevo de gehele periode weer compleet. Dit versterkte het enthousiasme om de winst niet meer uit handen te geven. Jill van der Glas schoot in deze periode nog twee keer haar vrije ballen snoeihard achter de keepster van Aquapoldro. De dames van Flevo eindigden deze wedstrijd euforisch met een stand van 9-5.