Goede overwinning van Flevo heren

Foto:

Op zaterdag 2 januari kreeg Flevo de ploeg uit Emmeloord op bezoek.

Zignea stond 6e in de competitie en in Emmeloord hadden de mannen van Flevo verloren met maar liefst 22-5. Daardoor waren de mannen van Flevo nog meer erop gebrand om thuis wel te winnen. De heren werden versterkt door Robert Koelewijn, Jurjen Engelsman en Jelmer Kooy van Flevo heren 2.

De wedstrijd werd geopend door een doelpunt van Robert Koelewijn. Vlak daarna zwommen de mannen van Zignea langs de verdediging van Flevo en brachten de stand weer op gelijke hoogte. Ruben van den Bor zette Flevo weer op voorsprong met het benutten van een strafworp. Zignea sloot de periode af door nog 2 keer te scoren. Tussenstand 2-3.

Mike van Kempen bracht in de tweede periode Flevo weer op gelijke stand. Vlak daarna kreeg Matthijs Jut een dubieuze rode kaart voor het maken van een slaande beweging naar achter terwijl de speler van Zignea voor hem lag. Flevo liet zich door deze tegenslag niet van de wijs brengen. Het nam de leiding doordat Ruben van den Bor, Mike van Kempen en Jurjen Engelsman allemaal scoorden. Zignea liet alleen niet over zich heen lopen en kwam terug naar 6-5. Ruben van den Bor en Jelle Wiersma sloten de periode af door allebei te scoren. Tussenstand 8-5.

In de derde periode liepen de heren Flevo steeds verder uit, Jelle Wiersma en Robert Koelewijn en Jelmer Kooy scoorde allemaal terwijl Zignea maar 1 keer wist te scoren, tussenstand 11-6. Robert Koelewijn sloot de periode af door de 12-6 te scoren.

De laatste en beslissende periode startte met twee doelpunten van Zignea, Patrick Zwart wist hierna ook de bal in het net van Zignea te schieten. De voorsprong van Flevo werd nog verder uitgebreid door een doelpunt van Robert Koelewijn en 2 doelpunten van Ruben van den Bor. Zignea liep hierna nog terug naar 16-10. Jurjen Engelsman sloot de wedstrijd af met een achterwaarts schot in de kruising.

bijdrage van Matthijs Jut

'

Reacties

article
122459
Op zaterdag 2 januari kreeg Flevo de ploeg uit Emmeloord op bezoek. Zignea stond 6e
https://nijkerk.nieuws.nl/sport/122459/goede-overwinning-van-flevo-heren/
2019-02-04T12:08:25+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/237/2018/10/29195335/2018-10-29-flevo-h1-mathijs-jut.jpg
nijkerk nijkerkerveen hoevelaken
Sport