Telstar/Dé Registermakelaar delft onderspit in belangrijke wedstrijd

In een uiterst belangrijke wedstrijd in de onderste regionen van de competitie is Telstar/Dé Registermakelaar 1 er niet in geslaagd om de punten in eigen huis te houden.

Na vijftig minuten zuivere speeltijd stond er een voor de ploeg teleurstellende stand van 17-21 op het scorebord.

De hoofdmacht opende furieus, met twee goals in twee aanvallen. Op dat moment werd het spel echter stil gelegd omdat de schotklok niet goed functioneerde. Na een onderbreking van enkele minuten werd het spel vervolgd en wist DES de score om te zetten door viermaal op rij te scoren. De thuisploeg ging in de achtervolging en dit werd het speelbeeld van de gehele eerste helft. Er werd hard gewerkt, maar verdedigend was het niet even scherp. Telstar repareerde het ontstane gat vlak voor rust door de aansluitingstreffer op het scorebord te zetten (9-10).

Na rust was het DES, dat de belangrijke eerste goal maakte. Telstar probeerde, sleurde en wisselde, maar het gat werd langzaam maar zeker groter gedurende de tweede helft. De tijd werkte daarbij in het nadeel van de Hoevelakers en tikte langzaam maar zeker door richting het einde. Uiteindelijk werd de wedstrijd bij een stand van 17-21 in deceptie afgesloten.

Het tweede boekte een welverdiende zege met goed korfbal op de reserves van DES. In een gelijk opgaande wedstrijd werd het verschil in het slot van de wedstrijd gemaakt (23-20). Heugelijk moment was de rentree van routinier Wilbert van Dijk, die na een lang revalidatieproces weer zijn eerste minuten mocht maken.

Volgende week wacht de wedstrijd tegen BEP. Voor de hoofdmacht betekent dit een wedstrijd tegen de nummer twee en de volgende uitdaging op zoek naar punten. Het tweede neemt het op tegen de ongeslagen koploper in hun poule. Aanvang 17.50 uur en 19.10 uur in Purmerend.