Opwarmen voor JIN, deel 3

Foto:

Vanaf 27 februari is het weer zover, Jumping Indoor Nijkerk gaat van start

De komende weken worden gebruikt om betrokken partijen rondom deze mooie wedstrijd aan u voor te stellen.

Aloys en Alie van de Logt

Beter bekend als Sportpaardenfoto; de fotograaf die geen één springwedstrijd van Rijvereniging de Neuderuiters mist. Ze komen niet uit de buurt, maar zijn ondertussen bijna ieder weekend in de regio te vinden. Aloys van de Logt met zijn fotocamera tussen de hindernissen en Alie van de Logt in de kantine. “Ik ga altijd met veel plezier met mijn man mee. Het zijn vaak lange dagen en daarbij veel uren in de auto. Op deze manier zijn we toch gezellig samen. Daarnaast leren we steeds meer mensen kennen en maak ik in de kantine een praatje met iedereen. Ik kijk ook wel naar de wedstrijd zelf, maar ik vind het niet heel spannend. Eigenlijk ben ik een beetje bang voor paarden en als er dan iets verkeerd gaat, vind ik het maar niks!”

Hij heeft evenmin een achtergrond met paarden. Hij won prijzen met zijn Australische Parkieten. Dit was ruim 45 jaar zijn grote hobby. Daar kwam verandering in toen zijn dochter 13 jaar geleden begon met paardrijden. “Ik wilde graag mooie foto’s maken van mijn dochter, maar een bewegend beeld scherp op de foto zetten bleek toch lastiger dan gedacht. Er kwam al snel een nieuwe camera en met behulp van YouTube begonnen de foto’s er steeds beter uit te zien. Vervolgens begon ik te fotograferen bij wedstrijden in de buurt en ondertussen ben ik bijna ieder weekend wel op een spring-, dressuur- of menwedstrijd te vinden. Het is echt een uit de hand gelopen hobby!”.

Tijdens Jumping Indoor Nijkerk staat Van de Logt ook alle dagen in het parcours om alle combinaties mooi op de foto te zetten. “Het zijn lange dagen en aan het eind van de dag ben ik wel moe, maar ik ben het nooit zat. Ik blijf het iedere wedstrijd weer leuk vinden om te doen en alle beweging houdt mij fit. Het mooiste vind ik toch wel de hogere klassen, al verkoop ik in de lagere klassen de meeste foto’s. Naar de hogere klassen toe zie je de ruiters groeien en worden de parcoursen steeds netter gereden. Dat vind ik prachtig om te zien!”

Na afloop van de wedstrijd worden alle foto’s meteen op de computer gezet en is Van de Logt een paar dagen bezig om alles te verwerken en te plaatsen. “Alleen de mooie en scherpe foto’s worden op de website gezet, want het moet natuurlijk wel goed zijn. Ik kan er nog steeds van balen als er een keer een wazige foto tussen zit. Vervolgens verwerkt mijn vrouw alle bestellingen en beantwoordt zij de e-mail.” Mevrouw Van de Logt: “We voelen ons altijd welkom in Nijkerk en krijgen lekker te eten en te drinken. Tijdens Jumping Indoor Nijkerk krijgen wij zelfs ons eigen huisje aangeboden door Droompark Bad Hulckesteijn, dat scheelt ons zoveel reistijd.”
Dat iedereen nog maar lang mag genieten van de prachtige foto’s die de familie Van de Logt iedere keer weer maakt!

bijdrage van Hanneke Verhoef

'

Reacties

article
122510
Vanaf 27 februari is het weer zover, Jumping Indoor Nijkerk gaat van start De komende
https://nijkerk.nieuws.nl/sport/122510/opwarmen-voor-jin-deel-1-2-2/
2019-02-05T13:27:29+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/237/2019/02/05132708/2019-02-06-jin-01.jpg
nijkerk nijkerkerveen hoevelaken
Sport