Volta te goed voor Surf d1

Foto:

Afgelopen maandag gingen de dames van Surf met 0-4 de zogenaamde bietenbrug op tegen Volta uit Lelystad.

Er was sprake van een totale off-day: Geen enkele set kwamen de Hoevelakense strijdsters boven de 20 punten.

Volta 2 is zeker geen onbekende. In ‘de beker’ heeft Surf ook al tegen De Leystadters gespeeld. Dat resulteerde toen in een 3-1 verlies en dus uitschakeling. Coach Nijenbrinks bracht in herinnering, dat Volta een ultiem degelijk spelletjes speelt. Om dit te bestrijden werd gestart met De Groot, Pol, Hekman, Hoksbergen, Albergati en Sinnema.

Volta liet geen twijfel over de servicedruk bestaan, waardoor de Surf-passers het erg moeilijk hadden. Spelverdeelster De Groot rende het hele veld door om de matige passing nog tot acceptabele set-ups te verwerken. Ze kon daarmee echter niet voorkomen, dat ‘haar’ aanvalster weinig daadkracht toonden en de ballen veel te makkelijk voor Volta neerlegden. Ondanks dat de wissels probeerden het enthousiasme erin te houden met fanatieke strijdliederen, werd Surf dus toch ingeblikt met 11-25.

Nijenbrinks trok het haar uit zijn hoofd en besloot Van Ginkel in het veld te zetten voor Hekman. Zijn vastberadenheid zette hij kracht bij door de passer/lopers te waarschuwen dat er vol risico aangevallen moest worden, of anders…. Het sorteerde geen effect: Surf bleef moeite hebben om te scoren. De aanvallen waren wel wat gewelddadiger, maar Volt raapte ze vrij gemakkelijk van de grond om ze vervolgens vijf keer zo hard (en effectief) terug te peren. Huurdeman kwam er achter nog in voor Albergati, maar de set werd helaas ook met 11-25 verloren.

De derde set kwam Brink erin de voor De Groot. Aangezien ze geen zin had om een halve marathon te lopen, beval ze de passers om de bal richting haar te spelen. Huurdeman mocht daarnaast ook nog op de plek van de moegestreden Pol. Surf begon beter te draaien en deze set ging eigenlijk best gelijk op. Hekman mocht er nog in voor Sinnema aan het net en wist daar menig puntje mee te pakken. Maar al snel was Volta het zat en gaf Surf toch weer het nakijken met een snoeiharde service-reeks: 16-25.

Het verlies stond al vast, het ging nog om ‘heel erg verliezen met 4-0’ of ‘een beetje verliezen met 3-1’. Nijenbrinks zag liever dat laatste om zo met een goed gevoel het veld te verlaten. Hetzelfde team als de start van de derde set moest deze set zien binnen te halen. Deze set was qua strijdlust vergelijkbaar met de derde set, maar Volta was toch echt te sterk voor Surf: 19-25.

Surf heeft nog krap een week om een antwoord te vinden: Maandag 11 februari is de volgende wedstrijd gelijk weer tegen Volta!

bijdrage van Alexander Gijsen

'

Reacties

article
122588
Afgelopen maandag gingen de dames van Surf met 0-4 de zogenaamde bietenbrug op tegen Volta
https://nijkerk.nieuws.nl/sport/122588/volta-te-goed-voor-surf-d1/
2019-02-06T16:59:42+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/237/2019/02/06165802/2019-02-06-surf.jpg
nijkerk nijkerkerveen hoevelaken
Sport