NSC laat de punten in HIerden

Dat de wind parten zou gaan spelen was vooraf al duidelijk.

Hierden heeft daar in de 1e helft goed profijt van gehad. Vanaf de eerste minuut hadden ze daar een groot voordeel van. NSC kwam niet tot weinig aan voetballen toe met wind tegen. Na een paar speldenprikken was het na 20 minuten raak voor Hierden. Een corner werd er in één keer in gedraaid. Een paar minuten later een identieke situatie, waaruit opnieuwwerd gescoord. De Nijkerkse goalie zat er niet goed bij en moest de 2-0 incasseren. NSC probeerde het wel, maar de kansen op 3-0 waren groter dan op 2-1. Toch gebeurde het laatste. Yordi Grovenstein ging goed door Zijn voorzet werd binnen getikt door Eyup Termelez. Een mooie opsteker vlak voor rust.

In de 2e helft was NSC de bovenliggende partij en was het wachten op de 2-2. Het duurde even eer deze viel. Weer was Yordi Grovenstein erbij betrokken. Zijn afstandsschot kwam via de lat het veld weer in. Mark Fennebeumer was er als de kippen bij om de 2-2 te maken. Alles leek erop, dat NSC door zou gaan drukken en de 2-3 zou gaan maken. Fennebeumer bijvoorbeeld werd met een goede pass weggestuurd. Hij ging samen met Grovenstein op het doel van Hierden af. In plaats van zelf te schieten gaf hij hem af op Grovenstein. Die had hem voor het intikken, maarhij twijfelde  net te lang. Daardoor kon er een verdediger tussen komen.

Hierden had het zwaar en moest vaak aan de noodrem trekken. Dat leidde op een gegeven moment tot twee keer geel en dus rood. NSC profiteerde daar niet van. Sterker nog, na dom balverlies op het middenveld was het Hierde, dat de 3-2 maakte. NSC ging met nog 3 minuten te gaan vol voor de gelijkmaker, maar het mocht niet meer baten. Hierden won op wilskracht van NSC. NSC had vanmiddag deze wedstrijd niet mogen verliezen.