Opwarmen voor JIN, deel 3

Foto:

Vanaf 27 februari is het weer zover, Jumping Indoor Nijkerk gaat van start

De komende weken worden gebruikt om betrokken partijen rondom deze mooie wedstrijd aan u voor te stellen.

Hans Klok

Deze week in ‘de spotlight’; Hans Klok, al ruim 25 jaar een bekend gezicht op Manege Luxool. Klok is ooit begonnen met het plaatsen van de tijdwaarneming tijdens springwedstrijden en de laatste 10 jaar vooral bekend als parkeerwachter.

Paarden zijn al vanaf jonge leeftijd een interesse van Klok. Vroeger heeft hij zelf ook gereden. Hij was altijd veel op de boerderij te vinden om te helpen. Dit doet hij nog steeds met veel plezier. “Op een gegeven moment is mijn dochter ook begonnen met paardrijden en ging ik altijd met haar mee naar de wedstrijden. Of dit nou springen was of dressuur, ik sloeg geen wedstrijd over! Ook bij de wedstrijden van mijn kleindochters kom ik graag kijken. Eentje rijdt paard, voornamelijk dressuur en mijn andere kleindochter ment.” Vanaf het moment dat zijn dochter lid werd bij Neuderuiters RV Nijkerk is Klok de tijdwaarneming tijdens springwedstrijden op gaan pakken. “Tegenwoordig gaat dit allemaal digitaal, maar toen moesten we iedere keer nog alle kabels goed leggen. We verhuurden ons systeem zelfs aan andere verenigingen en zo was ik weekenden druk met alle wedstrijden in de omgeving voorzien van de tijdwaarneming.”

Vanaf het moment dat dit digitaal ging, is Klok bijgesprongen als parkeerwachter. Hij sloeg geen een wedstrijd over en was altijd al vroeg aanwezig om alles klaar te zetten. “Ik heb dit altijd met veel plezier gedaan, ondanks dat het lange dagen waren in weer en wind. Uiteindelijk was je wel de hele dag bezig met iedereen de juiste parkeerplaats wijzen, maar het was meer dan dat. In actie komen als er een paard verkeerd in de trailer lag of een losgebroken paard vangen. Ik hield altijd alles in de gaten en ging bij ieder apart geluid toch even kijken. Door de jaren heen leerde ik ook veel ruiters kennen en was er altijd ruimte voor een gezellig praatje. Ook wisten ze mij altijd wel te vinden om even een paard vast te houden of als er een paard niet de trailer in wilde. Ik heb al meerdere paarden met een bezem achterop gezeten om ze weer de trailer in te krijgen!.” Vanwege gezondheidsklachten is hij onlangs gestopt met zijn werkzaamheden als parkeerwachter.

Ondanks dat we Klok deze Jumping Indoor Nijkerk niet meer als parkeerwachter zullen zien, is hij nog wel aanwezig op de manege. “Ik kom zeker kijken! Springen vind ik altijd mooi om te zien, maar ook bij andere wedstrijden in de manege kom ik nog graag kijken als ik kan!”

bijdrage van Hanneke Verhoef

'

Reacties

article
122927
Vanaf 27 februari is het weer zover, Jumping Indoor Nijkerk gaat van start De komende
https://nijkerk.nieuws.nl/sport/122927/opwarmen-voor-jin-deel-1-2-2-2/
2019-02-12T10:25:30+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/237/2019/02/12102432/2019-02-12-Hans-Klok-parkeerwachter.jpg
nijkerk nijkerkerveen hoevelaken
Sport