Minimarathon van de Lange Boom

Opnieuw kan gesproken worden dat Menclub De Lange Boom er in geslaagd is een geweldige wedstrijd te organiseren.

Deelnemers uit het hele land reisden zaterdag 16 februari naar Manege Luxool om daar te proeven van de Menindoor Nijkerk in het klein. Er was een voor iedereen toegankelijk parcours gebouwd en ook aan de decoratie was weer ruimschoots gedacht.

Dit keer werd de wedstrijd niet bezegeld met een finalerit maar werden er twee basisparcoursen gereden waarvan het totaal per deelnemer, bij elkaar geteld, hun plaatsing bepaalden. Waar normaal in een finalerit alles gegeven wordt, kon men nu alleen nog in hun tweede parcours de foutjes wegpoetsen van het eerste parcours, dat maakte dat er de hele dag een felle maar vrolijke strijd gevoerd werd om een podiumplaats te bemachtigen.

Er was een Jeugdrubriek in het ochtendprogramma, het was indrukwekkend om te zien hoe ook zij professioneel door het parcours stuurden. Tijdens de Jonge Paarden rubriek ging het niet om snelheid maar deelnemers kregen 90 seconden de tijd om hun paard op rustige wijze te laten kennismaken met marathonhindernissen, aan deze rubriek was dan ook geen competitie verbonden. De rubriek Tweespan Paarden werd een Nijkerks feestje met drie leden van Menclub De Lange Boom in de top drie! De Tweespan Pony’s werden gedomineerd door alleen maar dames op het podium.


Bijdrage van Petra de graaf. In de fotoserie een fotoreportage van Arjen Gerritsma (meer foto’s op fotonijkerk.nl) en op Instagram een korte impressie van Ely Hackmann

Uitslagen

Jeugd:
Eline van Dasselaar
Lotte Zaaijer
Denise Wassink

Enkelspan Paard:
Marijke Meeuwissen
Eva Koops
Ronald Tomassen

Tweespan Paarden:
Gijs Waaijenberg
Gert van den Hoek
Ewoud Boom

Enkelspan Pony:
Tamara Pijl
Cor van de Brink
Marcel van de Kamp

Tweespan Pony’s:
Melanie van de Bunt
Kim Oudshoorn
Nienke Klomp

Tandem/Vierspan Pony’s:
Ian van Dasselaar
Wout van Veluw
Jorn Kuipers

Reacties

gallery
123192
Opnieuw kan gesproken worden dat Menclub De Lange Boom er in geslaagd is een geweldige
https://nijkerk.nieuws.nl/sport/123192/minimarathon-van-de-lange-boom/
2019-02-16T21:09:46+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/237/2019/02/16210727/2019-02-16-minimarthon-mennen-lang-boom-03.jpg
nijkerk nijkerkerveen hoevelaken
Sport