Delta Sports geeft Veensche Boys lesje in effectiviteit

De middag begon zo vrolijk.

Garard van den Tweel schonk Veensche Boys een nieuwe geluidsinstallatie

Daarna werd er gevoetbald en kwamen de Veenders tot de ontdekking, dat ze in Delta Sports hun meerdere moesten erkennen.

Het werd op het winderige complex aan de Nieuwe Kerkstraat 0-3 in het voordeel van de tegenstander uit Houten. Veensche Boys voetbalde degelijk, maar qua efficientie bleek Delta Sports de doorslag te geven.

Zelfs met de wind tegen leek Veensche Boys aanvankelijk in de eerste helft een gemakkelijke middag tegemoet te treden. Het begin kwam op naam van de Blauwe Helden die de druk opvoerden middels kansen van een naar voren stormende Chiel Wery en Danny Brouwer. De Boys wisten echter geen potten te breken in de buurt van de goal. Geen enkele kans kon worden verzilverd. Delta Sports was daarin veel sluwer en gokte op de counter, hetgeen na een kwartier de 0-1 opleverde met een diagonaal schot langs doelman Wessel Kroon en een omschakelmoment na een half uur spelen.

De donderspeech die daarop volgde in de rust, bood geen soelaas. In de tweede helft deed de wet van Murphy zo niet nog nadrukkelijker van zich spreken bij Veensche Boys, dat met de wind achter speelde. Nico van den Brom en Kilian van Kasteel waren dichtbij de aansluitingstreffer, maar de keeper van de tegenstander zat er goed bij of de bal ging hoog over. In de slotminuten scoorde Delta Sports de 0-3 middels een prachtige vrije trap en was het over en uit.

bijdrage van Kees van den Heuvel (tekst) en Arjn gerritsma (foto’s, ook in de fotoserie)