Loon naar werken voor Sparta

PUTTEN –  aterdagavond 18.00 uur op de winderige Putter Eng, het avonddecor voor een streekderby tussen de plaatselijke SDC en Sparta Nijkerk.

De scheidsrechter van dienst is mejuffrouw Shona Shukrula, veel mooier zie je ze niet op de Nederlandse velden.

Bryan Burgerhout haalde na een minuut of twintig in de eerste helft de trekker. Met een fenomenale uithaal liet hij keeper van Barneveld kansloos . Zijn goal liet de Putter Eng schudden op zijn grondvesten, alles wat Sparta Nijkerk een warm hart toedraagt sprong op, de 0-1 was een feit!

Met deze 0-1 stand werd er ook gerust.

In de tweede helft pakten de Puttenaren het goed op. Er werd meer een wedstrijd van gemaakt. Van het eenzijdige potje uit de eerste helft was absoluut geen sprake meer. Zaak voor de Spartanen om deze furie in toom te houden. Dat lukte ten dele…. het aloude gezegde deed weer eens opgeld. Als je zelf niet scoort…… precies, dan doen zij het. Kees Pluim, aanvoerder van de Puttenaren was de boosdoener in de ogen van de Nijkerkers.

Na een paar minuten van zijn invalbeurt kopte Jesse Buitenhuis de bal in het netje. Weer ontplofte de Putter Eng tijdens deze 1-2. In de blessuretijd meenden de Puttenaren nog de gelijkmaker te scoren maar de spits stond zeker een meter buitenspel en dat had de grensrechter goed gezien. Terecht werd deze gelijkmaker afgekeurd.

bijdrage van Gerard Gok en Arjen Gerritsma (met een hele trits foto’s in de fotoserie)