364 bridgeliefhebbers komen naar Nijkerk

Foto:

Op zaterdag 6 april stromen 14 horecagelegenheden in Nijkerk weer vol met bridgespelers. Zij komen voor de populaire jaarlijkse Jan de Witdrive.

Bij het wedstrijdcentrum in Café Princesse op ’t Plein  zal de voorbereiding van de Jan de Witdrive al heel vroeg beginnen. Alles moet tijdig klaarstaan voor de toestroom van deelnemers. Zij kunnen zich vanaf 09:30 uur aanmelden en ontvangen het toernooiboekje met een “loopbriefje”. Via dat briefje weten de bridgers hoe laat ze waar moeten spelen. De eerste ronde start om 10:30. Per ronde worden er in een half uur vier spellen gespeeld. Dan wandelt men naar de volgende locatie. Zo zijn er zes speelronden.

Organisator de Nijkerkse Bridge Club (NBC) houdt graag rekening met mensen die wat minder mobiel zijn. Zij worden in het zogenaamde “kleine rondje” geplaatst. Deze spelers doen alleen de horecagelegenheden op ’t Plein aan.

In de meeste speellocaties zijn zes tafels beschikbaar waaraan telkens door vier personen wordt gespeeld. Sommige locaties herbergen negen speeltafels. In elke locatie zorgt een table officer voor een goed verloop. Het inschrijfgeld bedraagt € 22,50 per persoon. Hiervoor krijgt men een consumptie bij aankomst en een lunch met consumptie na de derde ronde. Na de laatste ronde wordt men rond 16:30 uur weer in Princesse verwacht voor de prijsuitreiking. Met behulp van de computer kan NBC de uitslag direct bekend maken.

De deelnemers worden elk jaar weer verrast met een prachtig gevulde prijzentafel. Deze prijzen worden gesponsord door het Nijkerkse bedrijfsleven en de middenstand. Dit is mede een reden waarom ook deze 23ste editie begin januari weer binnen twee weken was volgeboekt. Natuurlijk spelen de gastvrijheid en de uitstekende lunches in de 14 horecagelegenheden ook een belangrijke rol, net als onze gezellige binnenstad. De 182 deelnemende bridgeparen komen niet alleen uit Nijkerk maar ook van ver daarbuiten.
Belangstellenden worden uitgenodigd op 6 april gerust binnen te lopen bij de deelnemende horecagelegenheden: Princesse, Ei8ht, Japas, Loft 22, Peacock’s, Menam, De Dolle Joncker, Kade 10, LUST, Coava, China, The Fat Smoker, Istanbul en Alberto’s.

Informatie over de Nijkerkse Bridge Club is te vinden op www.nbbclubsites.nl/club/24006

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen