Telstar/Dé Register Makelaar gedegradeerd

Wanneer Telstar/Dé Registermakelaar 1 afgelopen zaterdag zou verliezen, zou het definitief degraderen naar de 2e klasse.

De eerste punten zouden behaald worden tegen Antilopen in Leusden.

Na een week hard trainen stond de equipe van coach Daan van der Klis vol goede moed aan de start van de wedstrijd. Er moest gewonnen worden om nog enige kans te maken op handhaving in de eerste klasse. Iedereen had nog geloof in die ene kleine kans. Antilopen bleek echter te sterk en dus werd er verloren.

De eerste minuten gingen de teams gelijk op, maar na de 2-2 werd het gat al snel vier doelpunten. Hierna scoorden de ploegen om en om, wat resulteerde in een 11-8 ruststand. In de rust werden de koppen bij elkaar gestoken, Telstar moest niet opgeven maar door blijven gaan, de strijd was nog niet gestreden.

Direct na rust scoorde Telstar een afstandsschot en werd het gat slechts twee doelpunten. Dit zou het moment moeten zijn om over Antilopen heen te gaan, maar Antilopen scoorde vervolgens drie keer op rij scoorde. Het verschilwas opgelopen tot vijf doelpunten. Telstar bleef mee scoren, waardoor het vijf minuten voor tijd nog 20-15 stond. Een goed moment voor een time-out, waarbij coach Daan van der Klis zijn team motiveerde om de laatste vijf minuten alles te geven voor het beste resultaat. Dat mocht niet baten. Antilopen begon erg zuiver te schieten, waardoor de wedstrijd eindigde in 27-18.

Aankomende zaterdag zal de gehele selectie de laatste thuiswedstrijd van dit zaalseizoen spelen tegen Velocitas. Het eerste van Telstar zal ervoor gaan om de eerste punten van dit zaalseizoen binnen te slepen. Voor het tweede is het een belangrijke wedstrijd, omdat zij aankomende zaterdag spelen tegen degradatie. Wanneer er verloren wordt, zal ook dit team degraderen.