NSC verslaat Dronten

DRONTEN – NSC heeft middag met 0-2 gewonnen van ASV Dronten. Deze stand was met de rust al bereikt.

NSC begon goed en Eyup Termelez kreeg na een paar minuten al een dot van een kans, zijn poging ging op de paal. En paar minuten later was Yannick Cornelisz dichtbij, maar zijn kopbal ging maar net naast de paal. Daarna kwam ASV beter in de wedstrijd en lieten ze een paar keer zien wat er in de voorgaande wedstrijden ook gebeurde, na balbezit snel de voorwaartsen zoeken die met hun snelheid richting doel gingen. Bijna was het raak, maar één op één met Van Willige faalde Van der Meer en was Van Willige de winnaar. NSC had ook via Rik Doppenberg kunnen scoren alleen ging zijn kopbal uit een corner van Grovenstein over. Naarmate de wedstrijd vorderde merkte je dat NSC weer ging aandringen, al was daar eerst wel een aanval van ASV bij nodig. Na balverlies bij de thuisclub was het Cornelisz die de bal de diepte in speelde naar Grovenstein die vanaf rechts naar binnen draaide en de bal de verre hoek in krulde. Een mooie goal en de verdiende voorsprong. Met nog tien minuten te gaan tot aan de rust leek de stand op 0-1 te blijven steken. Maar de Nijkerkers dachten daar anders over. Eerst was Peters dichtbij, maar zijn schot ging over. Een minuut later was het wel raak, een pass van Cornelisz kwam bij Van Essen die hard binnen schoot vanaf een meter of zeventien. Meteen daarna was het rust.

Na de rust zou je een ontketend ASV verwachten, maar dat viel in het eerste kwartier mee. De beste kans was weer voor NSC. Terlemez schoot vanaf een meter of acht hard op de lat. Nadat ASV met 10 man kwam te staan na twee keer geel voor Kelson gingen de Drontenaren beter spelen en NSC juist slechter. Onbegrijpelijk dat NSC meer liep te verdedigen dan dat ze profiteerde van de ruimte die ze zouden moeten krijgen. Bij vlagen was het spel ondermaats, maar de Nijkerkers hielden stand en trokken de 0-2 over de eindstreep.

Uiteindelijk kwam er ook goed nieuws uit Vriezenveen waar DOS won van Bennekom.