Telstar/Dé Register Makelaar doet zichzelf tekort

Foto:

AMERSFOORT – In de laatste zaalwedstrijd mocht Telstar/Dé Register Makelaar zichzelf nog één keer laten zien.

De ploeg kijkt het hele seizoen al reikhalzend uit naar een overwinning. Alle extra inspanningen die de ploeg in zichzelf heeft gestoken de afgelopen weken, hadden afgelopen zaterdag tegen MIA uit Amersfoort geen uitwerking. De Hoevelakers werden getrakteerd op een terechte nederlaag; 30-19.

De entourage in sporthal de Bokkenduinen was voorafgaand aan de wedstrijd spectaculair te noemen. Het verwachte spektakel in deze derby kwam helaas maar van een kant. Telstar kwam nog wel op voorsprong. Daarna namen de Keinentrekkers het initiatief over. MIA kwam op een 3-1 voorsprong en zorgde ervoor dat het verschil van 2 punten gehandhaafd bleef tot 7-5.
Daarna brak voor Telstar een dramatische periode aan. Een fase die de ploeg dit seizoen vaker heeft opgebroken. Het ontbreekt in de aanval aan een rustige opbouw, een matige tot slechte afronding met daarbij de druk van de schotklok. Het lukte niet om tot scoren te komen. Frustraties liepen daarbij in deze fase ook op bij enkele spelers.
MIA maakte er dankbaar gebruik van en kwam makkelijk tot scoren. Coach van der Klis zorgde met een wissel voor meer rust in de aanval. Echter deed dit de stand nog niet veel goeds. Er werd gerust bij een stand van 16-6.

In het tweede bedrijf bood Telstar wel meer weerstand. Aanvallend kon men beter tot kansen komen wat ook resulteerde in goals. Via 19-7 in de beginfase werd er vooral om en om gescoord. Via een 24-13 tussenstand kroop de wedstrijd voor Telstar richting het einde. Bij 30-17 werd het zaalseizoen afgesloten.

Telstar heeft een zaalseizoen gehad waarin het tegen bijzonder goede ploegen heeft mogen aantreden. Het heeft in die wedstrijden goede fases gekend, maar helaas ook te veel mindere fases. Bewonderenswaardig is de teamgeest die er elke week opnieuw was en er is getracht steeds het maximale uit elkaar en het team te halen.

Aankomende week gaat de blik op het veldseizoen. In dezelfde klasse als in de zaal bezet Telstar/Dé Register Makelaar een 3e plek. Hier zal de ploeg zeker nog punten moeten behalen om zich veilig te spelen. Op 20 april speelt Telstar 1 om 15.30u tegen Victum 1. 3 weken later wordt de eerste thuiswedstrijd op het veld gespeeld tegen Noviomagum 1 uit Nijmegen, eveneens om 15.30u.

bijdrage van Peter Vedder

'

Reacties

article
125899
AMERSFOORT – In de laatste zaalwedstrijd mocht Telstar/Dé Register Makelaar zichzelf nog één keer laten
https://nijkerk.nieuws.nl/sport/125899/telstar-de-register-makelaar-doet-zichzelf-tekort/
2019-03-31T20:02:09+01:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/237/2019/01/16191747/Selectie-Telstar.jpg
nijkerk nijkerkerveen hoevelaken
Sport