Sparta op weg naar districtsbeker

AALTEN – Bij rust stond er al 0 – 3 op het scorebord.

Voordat de heren van AZSV het door hadden, had keeper te Kolste al twee keer moeten vissen. Binnen acht minuten wist Frank Heus het net twee keer te vinden achter de Aalster goalie. Met werkelijk prachtige aanvallen wisten de Nijkerkers het de thuisploeg erg moeilijk te maken. Na een kwartier ging ook AZSV meedoen aan het potje van deze avond. Ze kregen meer overwicht zonder echt gevaarlijk te worden. De defensie van de Nijkerkers stond als altijd als een huis. Nog voordat de thee werd genuttigd maakte Gilbrano Plet de derde voor de Nijkerkers. Hij deed dat op zijn kenmerkende manier, door er eerst een dubbele schaar uit te gooien.

Een minuut of twaalf na de rust maakte Jesse Buitenhuis een eind aan de illusies van de Aaltenaren om er nog wat leuks uit te peuren. Na een oogstrelende Spartaanse aanval over vele schijven maakte hij de 0-4.

De eerste “prijs” van dit seizoen in binnen, dat is het behalen van de halve finale om de districtsbeker Oost. Hierdoor mogen we volgend seizoen meedoen aan de “grote” KNVB-beker. De Champions-League voor amateurclubs.