Na sterke race podium voor Deroue

ARAGON – Scott Deroue had met zijn vijftiende startplaats geen ideale uitgangspositie voor de eerste wedstrijd van het seizoen op Motorland Aragon.

Deroue liet zien dat hij een echt wedstrijddier is. Na een zeer sterke race finishte hij op een derde plaats.

Motorland Aragon was het decor voor de openingsronde van het World Supersport 300 kampioenschap. Dit jaar is er nieuwe situatie tijdens de trainingen. Het startveld bestaat uit 52 rijders en daarom wordt in twee groepen getraind. Scott Deroue begon goed in Spanje en stond in beide vrije trainingen in de top-drie van zijn groep en eindigde de eerste dag in zesde positie. Het gevoel met de Kawasaki Ninja 400 was ook goed tijdens de kwalificatie, maar die ene snelle ronde kwam er niet uit.

Deroue moest daardoor genoegen nemen met een vijftiende startplaats.

Hij kan over het algemeen in de wedstrijd iets extra’s brengen en dat was deze keer niet anders. Na de start wist Deroue al snel naar de negende plaats te komen en pushte hij hard om aansluiting te vinden bij de kopgroep. Dit lukte. In de laatste ronde ging Deroue in de aanval. Vanaf een zevende positie wist hij zich op te werken naar een derde plaats.

Volgende week (14 april) is al de volgende wedstrijd op het TT Circuit Assen. De thuisrace van Deroue gaat om 15:15 uur van start.

Scott Deroue: “In de kwalificatie liep het niet naar wens en ik moest in de race van ver komen. Ik moest er erg hard voor werken en dit was misschien wel een van mijn beste races uit mijn carrière. Het lukte mij om in de kopgroep te blijven en in de laatste ronde gaf ik alles. Deze derde plaats is een geweldig resultaat en daar wil ik mijn team voor bedanken.”