Ondanks fel verzet degradeert Flevo d1

Foto:

Afgelopen zaterdag stond de laatste wedstrijd voor de Nijkerkse waterpolo dames op de planning tegen EZPC uit Elst.

De laatste finale van de Nijkerkse dames. Deze wedstrijd moest gewonnen worden om degradatie te voorkomen. Aangevuld met jeugdspeelsters Thalia Zwart en Jill van der Glas en Coach Norbert van der Glas gingen de dames te water.

De dames waren goed voorbereid voor deze wedstrijd. De hele week was er al getraind met een ondiepe bodem en een smal bad. Hier konden de dames in de wedstrijd goed gebruik van maken. De spirit voor de wedstrijd zat er goed in. Dit werd nog eens versterkt toen Linda van der Kraats het eerste doelpunt met reboundbal scoorde. De dames van Elst hadden hier al gauw een reactie op en wisten drie keer te scoren doordat zij veel goeie zwemacties wisten te maken.

Flevo begon de tweede periode weer fel en wist verschillende acties van de thuisploeg te weren. De Nijkerkse dames waren fel in de verdediging en zo wist EZPC niet waar ze de bal moesten afspelen. Hierdoor gingen de dames van Elst vanuit de tweede lijn schieten en wisten hierdoor de score uit te breiden naar 7-1. Na veel verschillende pogingen om aan te vallen viel er pas in de laatste 13 seconden van de wedstrijd een doelpunt voor Flevo. Jette Bokkers wist een doelpunt te maken door een bal buiten de 5 meter in de rechterhoek te schieten.

In de derde periode vochten de Nijkerkse dames voor elke vrije bal. Dit resulteerde in eerste instantie in een doelpunt tegen. Maar Jill van der Glas wist weer haar waterpolotechnieken bovenwater te halen en zo wist zij weer een doelpunt op het scorebord te zetten in het voordeel van Flevo. Het spel wat er in het kleine bad in Elst ontstond was fel en het harde werk van de dames werd weinig gezien door de scheidsrechter. Hierdoor kregen de dames een doelpunt tegen met nog een minuut spelen in de derde periode. De dames besloten nog 1 keer een aanval goed op te zetten en hierdoor tenminste nog 1 doelpunt in deze periode te maken. Dit maal was het Leonie van Keulen die met een vrije bal vrij doorkwam zwemmen en met een draai de keepster kon omzeilen.

De laatste periode was het er echt op of onder. Strakke press in de verdediging over het halve veld en verder niemand laten schieten van een afstand. Helaas werd er deze periode maar 1 doelpunt gemaakt. Thalia Zwart wist vanuit een manmeer de bal in het net te schieten. De rest van de periode werd er geknokt en werden er mooie kansen niet goed benut. Zo sloten de Nijkerkse dames de laatste wedstrijd af met een 9-5 nederlaag.

bijdrage van Jette Bokkers

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen