Deroue tweede na geweldige slotronde in Assen

ASSEN – In een bloedstollende World Supersport 300 wedstrijd op het TT Circuit Assen is Scott Deroue als tweede over de finish gekomen. De MTM Kawasaki-coureur sloeg net als in Aragon toe in de laatste ronde. Dit betekende het derde opeenvolgende podium voor Deroue in zijn thuiswedstrijd.

Constant tijdens training

Het was erg koud bij de start van het World Supersport 300 weekend op het TT Circuit Assen. Scott Deroue gebruikte de eerste training om de motor te checken en ritme op te doen op zijn thuiscircuit. In de tweede sessie was de baantemperatuur hoger en gingen de tijden omlaag. Deroue noteerde de snelste tijd van zijn groep en eindigde de dag als derde in de gecombineerde uitslag. Tijdens de derde vrije training van zaterdag wist Deroue zeer constante rondetijden te klokken.

Het weer als spelbreker

De Superpole werd een bijzondere sessie vanwege de rare weersomstandigheden. Kort voor de kwalificatie had het gesneeuwd en Deroue gebruikte de eerste ronden om vertrouwen op te bouwen. De MTM Kawasaki coureur had vervolgens maar één ronde om aan te zetten voordat het begon te regenen. In deze omloop wist Deroue wel opnieuw de snelste tijd van zijn groep te noteren. Echter konden de coureurs in de andere groep langer gebruik maken van een droge baan en Deroue zakte naar een zesde positie op de startgrid.

Als achtste laatste ronde in

Deroue kwam op zondagmorgen nog op hoge snelheid ten val in de warm-up, waar hij gelukkig bij ongedeerd bleef. Deroue’s start van de race was goed en het was al snel duidelijk dat er vandaag niemand weg kon rijden in Assen. Een kopgroep van twintig rijders bleef tot in de laatste ronde bij elkaar. Deroue reed grotendeels tussen plaats vijf en tien en sloeg opnieuw in de laatste ronde opnieuw. Deroue ging als achtste de laatste ronde in en kwam als derde over de finish. Na afloop werd er nog een rijder een positie teruggezet, waardoor als tweede in de einduitslag werd opgenomen. Dit betekende na de winst in 2017 en de derde plaats in 2018, het derde podium van Deroue op rij in zijn thuiswedstrijd.

article
126628