Sparta Vr1 nu al kampioen (video en foto’s)

In een schitterende ambiance met veel publiek en onverwacht toch ook nog mooi weer zijn de vrouwen van Sparta Nijkerk zaterdag kampioen geworden met een overtuigende 5-0 zege op DZC’68 VR2.

Met nog 3 wedstrijden te spelen zijn de vrouwen niet meer in te halen en promoveren ze als debutant in de 3e klasse meteen door naar de 2e klasse.

Hoezeer het meiden en vrouwenvoetbal leeft in Nijkerk was zaterdag weer overduidelijk te zien. De Ebbenhorst stroomde vol met publiek, de gehele lokale pers was aanwezig, een officiële opkomst met muziek, omroeper en meiden uit de jeugdteams die mochten vlaggen en aan de hand van de speelsters mee het veld op mochten. En natuurlijk een Leeuwin van de Week, Zoë van de Camp, die de aftrap mocht verrichten van deze kampioenswedstrijd.

De spanning bij de Spartanen was zichtbaar bij het begin van de wedstrijd. DZC’68 had daar geen last van en kreeg al snel 2 corners. Deze leverden echter niks op. De eerste de beste kans voor Sparta Nijkerk was daarentegen wel meteen raak. Een diepe bal van Jivika van Loenen werd door Elvira Dokter op waarde ingeschat en via de binnenkant van de paal schoot ze in 1 keer raak. 9e minuut 1-0.
De druk leek er iets af te zijn, al snel volgden meerdere kansen om de score verder op te voeren.
Zo werd het in de 17e minuut 2-0. Elouise van Essen kopte een vrije trap van Eline Tingen tegen de touwen.
Het restant van de eerste helft was rommelig. Dana Wijnands moest zelfs nog redding brengen om de aansluitingstreffer te voorkomen. Zo werd de kleedkamer opgezocht met een geruststellende 2-0 voorsprong.

De tweede helft trakteerde Sparta Nijkerk het publiek op nog 3 treffers. De 3-0 in de 54e minuut was ietwat gelukkig toen een vrije trap van Christianne van Bloemendaal via een DZC’68 verdedigster en Jivika van Loenen in het doel belandde.
De 4-0 kwam op naam van Elouise van Essen, die alert reageerde nadat een schot van Liza van Hout van grote afstand op de lat belandde.
De slagroom op de taart werd verzorgd door Kataline Hiensch. Met haar kopbal vanuit een corner zette ze 5 minuten voor tijd de eindstand van 5-0 op het scorebord.

Meteen na het eindsignaal vlogen de speelsters en staf elkaar in de armen en barstte het feest los. Met de tiende overwinning op rij en de tiende keer een clean sheet was daar ook alle reden voor.

Het was de zeer gewaardeerde en betrokken wethouder van sport Nadya Aboyaakoub die de schaal mocht overhandigen aan aanvoerdster Lara van Roon. Vervolgens werden de vrouwen op het dakterras nog fraai toegesproken en gehuldigd door Sparta Nijkerk voorzitter Johan Evers en bestuurslid Alwin van de Water. Met een ereronde op de platte kar door Nijkerk werd het feest luidruchtig voortgezet en mocht heel Nijkerk meegenieten van de unieke prestatie die Sparta Nijkerk VR1 geleverd heeft.

De titel is niet alleen een bekroning op een geweldig seizoen, maar zeker ook op de tijd en energie die gestoken is in de groei van het meiden en vrouwenvoetbal bij Sparta Nijkerk. Het is echt op de kaart gezet en kan de komende jaren door goed beleid met vertrouwen tegemoet zien.

In de resterende 3 wedstrijden gaat Sparta Nijkerk er alles aan doen om de ongeslagen status vast te houden. Zaterdag 11 mei speelt het kampioensteam een uitwedstrijd in Zelhem tegen Zelos VR1.