Sparta deelt koppositie met Staphorst (video en foto’s)

Foto:

Teveel Spartanen gaven niet thuis tegen laagvlieger DETO-Twenterand.

Als onderschatting het probleem was, dan gebeurt dat natuurlijk in het onderbewuste van de voetballers. Niemand stapt de kunststof weide in met de instelling van: “Dat varkentje zullen we wel even wassen.” Of zit ik ernaast?

Van kiet af aan was het duidelijk dat de heren uit Vriezenveen zich in gingen graven op hun eigen helft. Er ontstond een blauwe muur van “op het oog” wel 18 spelers. Daar kwam nog bij dat de Nijkerkers een collectieve “offday” hadden.

Kai Wesselink opende fraai de score: 0-1. De blauwe muur bleef fier overeind en kwam nauwelijks in gevaar. In de vierenveertigste minuut kregen de Spartanen een vrije trap op de rand van de zestien. Als het niet kan zoals het moet dan moet het maar zoals het kan, via een doodspel moment! Donny van der Wal legde aan voor een verwoestende uithaal en die was eerlijk gezegd fenomenaal maar de redding van goalie van Zaltbommel was nog fenomenaler.

Met de 0-1 ruststand werd de thee genuttigd.

Sparta Nijkerk moest er vol tegenaan in de tweede helft en pas na een klein kwartier had dat effect. In de negenenvijftigste minuut was er een geweldige actie op de achterlijn van Janic Makizodila en hij stelde Oskar van Logtestijn in staat om de gelijkmaker aan te tekenen 1-1. Even daarvoor had Logtestijn ook al een niet te missen kans gemist voor open doel!

Woensdag gaat Sparta Nijkerk voor de halve finale districtsbeker naar Wageningen om het op te nemen tegen Duno uit Doorwerth,

bijdrage van Gerard Kok (tekst) en Arjen Gerritsma (foto’s in de fotoserie)

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen