Krankzinnige winst voor Sparta

WIERDEN – Sparta leek tegen degradatiekandidaat SVZW een zeperd op te lopen.

Het pakte anders uit.

Werkelijk in de slotminuut kantelde de wedstrijd. Sparta kwam in de eerste helft op voorsprong omdat SVWZspeler Smit de bal in eigen doel werkte. Even later maakte hij zijn fout goed door de gelijkmaker op het scorebord te schieten.Vlak voor het rustsignaal zorgde Maskoul voor een voorsprong voor de thuisclub. 2 – 1 dus.

Na rust wist Sparta Nijkerk weer langszij te komen toen Makizodila de 2-2 aantekende. Een kwartier voor tijd was bracht Maskoul zijn ploeg op voorsprong.  In blessuretijd bracht Buitenhuis de 3-3 op het bord en een paar seconden voor het einde dompelde Van Groen – met een benutte strafschop – SVZW in rouw: 3-4.

Staphorst gaf tegen Flevo Boys de koppositie uit handen. Op Sportpark Het Noorderslag stond na negentig minuten de 1-1 op het scorebord.

Sparta Nijkerk neemt door deze driepunter de koppositie over van Staphorst, dat punten morste tegen Flevo Boys.