Telstar/Dé Registermakelaar terecht bietenbrug op

In beide helften was de thuisploeg de onderliggende partij, waardoor op de eindstand van 9-20 weinig viel af te dingen.

Tot 3-3 hielden beide ploegen elkaar in evenwicht. Een verdienstelijk debuterende Britt van de Top wist haar eerste afstandsschot daarbij direct te promoveren tot doelpunt. De Nijmegenaren sloegen vervolgens echter een gat van vier punten met enkele zuivere afstandsschoten. Zij konden bouwen op een sterke rebound door het lengteoverwicht op praktisch elke positie, waardoor veel herhaald kon worden. Bij de thuisploeg was men vooral zoekende naar oplossingen. Weinig herhaling en inhoudelijk zwakke schoten zorgden ervoor dat men niet lekker in het spel kwam.

Na een 4-8 tussenstand werd er gerust bij 5-11, wat een terechte afspiegeling was van de verhoudingen in het veld.

De tweede begon voortvarend. Telstar kwam terug tot 8-12, maar de bezoekers herstelden de marge algauw. De wedstrijd kabbelde daarna naar het einde. De hoofdmacht wilde wel, maar mistte aanvallend scherpte en had teveel moeite met het lengteoverwicht van de opponenten om dichterbij te komen. Verdedigend stond het daarentegen naar omstandigheden goed. De eindstand van 9-20 werd echter door niemand betwist, de punten gingen terecht naar Nijmegen.

Volgende week komt ranglijstaanvoerder NKC’ 51 op bezoek. De ploeg uit Nijverdal wist in een direct duel om de koppositie te winnen van ODIK en ligt daarmee op kampioenskoers. In de vorige ontmoeting ontbraken drie basisspelers en hoefde Telstar pas in de slotfase het hoofd te buigen, dus een interessant duel ligt in het verschiet.

bijdrage van Jan Willem Boer

article
127905
Afgelopen zaterdag stond de return tegen Noviomagum op het programma voor de hoofdmacht. In beide