Startklaar voor de AVN Scholierentriatlon

Foto:

Atletiek Vereniging Nijkerk organiseert vrijdagmiddag 24 mei de tweede AVN Scholierentriatlon.

In en rond het Jaap van der Krol Bad in Nijkerk maken meer dan 100 leerlingen van drie middelbare scholen uit de regio zo kennis met de triatlonsport.
In 2018 werd dit sportieve evenement voor het eerst gehouden voor het Corlaer College. Nu zijn ook leerlingen van GSG Guido (Amersfoort) en het Johannes Fontanus College (Barneveld) aangehaakt.

Programma

Om 13.15 uur klinkt het startschot in het zwembad, waar 200 meter wordt gezwommen. Daarna volgt een fietsparcours van circa 7,5 km en tot slot een hardloopronde van 2,3 km. Bij elkaar een enorme uitdaging voor de jonge triatleten. Met name het achter elkaar afwerken van de drie sportonderdelen is een pittige opgave. Supporters zijn dan ook welkom.
Na afloop is er een prijsuitreiking voor de jongen en het meisje van elke school die het snelst finishen. Bij het Colaer College gaat het om eerstejaars, bij Guido om tweedejaars en bij JFC om vierdejaars leerlingen.

Goed voorbereid

Per school zijn de deelnemers goed voorbereid via drie door AVN aangeboden clinics. Zwem- en triatlontrainer Mathijm Wassink gaf daarin uitleg over de opzet van een triatlonwedstrijd en er werd getraind op de onderdelen, waaronder ook de wissels.

Meer weten

Met deze Scholierentriatlon laat AVN jonge mensen ervaren welke sportieve uitdagingen deze mooie duursport brengt. Bij de triatlonafdeling van AVN kan ook de jeugd onder professionele begeleiding deze sport beoefenen, om uiteindelijk mee te doen aan echte triatlonwedstrijden. Voor meer informatie www.avnijkerk.nl.
AVN organiseert elk jaar de Flitstriatlon in de Arkemheense polder. De 24e editie vindt woensdagavond 12 juni plaats.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen