Benauwde zege Veensche Boys

BENSCHOP – Veensche Boys heeft eindelijk weer eens een competitiewedstrijd gewonnen.

Maar de manier waarop deze zege tot stand kwam verdiende niet de schoonheidsprijs. Benschop had met grote cijfers opgerold kunnen worden. Bij een 0-2 stand liet Veensche Boys de ploeg toch nog langszij komen. In de slotfase eisten De Blauwe Helden alsnog de overwinning voor zich op, waardoor Veensche Boys weer iets gaat stijgen in de ranglijst.

Veensche Boys stond als een huis in de eerste helft. Het speelde oogstrelend voetbal. Dat kwam mede doordat Stefan Fredriksen een linie naar voren was geschoven, waardoor er meer druk op de goal ontstond van Benschop en ook mannen als Rody Buitenhuis en Danny Brouwer beter tot hun recht kwamen. Na twaalf minuten spelen werd de eerste goal verzilverd. Danny Brouwer gaf de bal mooi voor, waarna Tom van Donselaar, die weken langs de kant stond met een blessure, prachtig kon inkoppen. Diverse kansen volgden daarop voor de ploeg uit Nijkerkerveen, maar die werden niet benut. Dat wil overigens niet betekenen dat Benschop geen vuist kon maken: in countermomenten bleken de Utrechters immers erg succesvol, maar de uitstekende keeper Wessel Kroon deed de aanvallende impulsen van de opponent stranden.

Na rust kwamen de aanvallende initiatieven Veensche Boys nog beter tot zijn recht. Al na twee minuten was het raak. Aanvoerder Fredriksen wipte de bal over de keeper van Benschop (wiens familie overigens uit Nijkerkerveen komt). Doordat Benschop de aanval zocht ontstond veel ruimte achterin de ploeg. Veensche Boys kreeg daarop zeker vier honderd procent kansen opgelegd, maar zelfs voor open goal gingen de ballen alle kanten op, behalve in het net. Het was dan ook ronduit frustrerend dat Benschop in korte tijd alsnog de benodigde aansluitingstreffers wist te maken. In de laatste minuten ging de bal er voor Veensche Boys alsnog in. Invaller Fabian Bezembinder bediende Tom van Donselaar op maat en die schoof zijn tweede goal erin. Overigens werd FC De Bilt kampioen en daarmee worden ze van harte gefeliciteerd.