Scott Deroue wint WK race

Op het circuit waar de Kawasaki-coureur vorig jaar zijn laatste overwinning behaalde, was het deze keer opnieuw raak. In een spannende laatste ronde wist Deroue de Spanjaard Manuel Gonzalez te kloppen.

Scott Deroue begon uitstekend aan het World Supersport 300 evenement op het circuit van Portimão. Zowel in de eerste als tweede vrije training zette de MTM MotoPort Kawasaki coureur de snelste tijd. Ook het tempo op de tweede trainingsdag was goed, alleen was Deroue zelf toch wat teleurgesteld na afloop over zijn vierde tijd in de Superpole. Het doel van de 23-jarige coureur was om op de eerste startrij te geraken. Het positieve was dat Deroue meerdere snelle ronden reed in de Superpole, waardoor hij liet zien klaar te zijn voor de wedstrijd.

Deroue had een goede start, maar verloor bij de eerste doorkomst meerdere plaatsen bij het opkomen van het rechte stuk. De Kawasaki-coureur ging vervolgens in de aanval en reed in rap tempo naar de leiding. Al snel wist Deroue ook een kleine voorsprong op te bouwen. De enige die kon aanhaken was de Spanjaard Manuel Gonzalez en dit tweetal bleef tot aan de finish bij elkaar. Deroue had gedurende de race een plan gemaakt voor de laatste ronde en dit pakte perfect. Met een goede exit uit de laatste bocht pakte Deroue zijn eerste WK-overwinning in het seizoen 2019!

Door deze overwinning is Deroue gestegen naar een tweede plaats in het kampioenschap. Er staan nu nog twee WK-wedstrijden te gaan. De eerste race is op zondag 29 september op Magny Cours. Het seizoen wordt afgesloten met een race in Qatar in het weekend van 24 t/m 26 oktober.

article
132777
PORTIMãO – Scott Deroue heeft zijn eerste WK-zege van het seizoen gescoord in Portugal. Op
2019-09-08T22:05:55+02:00