Doelpuntrijke competitiestart Flevodames

Foto:

VAASSEN – Flevodames scoren veel tijdens seizoen opening

De dames van Flevo begonnen zaterdag de competitie met een uitwedstrijd bij ZVV in Vaassen.

De Nijkerkse dames zaten krap met speelsters in de uitwedstrijd tegen ZVV. Door vakanties en blessures waren een aantal jeugdspelers gevraagd om in te vallen. Die waren op kamp. Zo  kwamen er 6 speelsters vanuit Otterlo ‘even’ over om de competitiestart mee te maken.

Flevo begon fel. Het kon de score openen door een benutte strafworp van Jette Bokkers. Door snelle aanvallen liepen de Nijkerkers in de eerste periode eenvoudig uit naar een 1-7 voorsprong.

De thuisploeg kon de tweede periode aanhaken. ZVV scoorde nu twee keer. Een strafworp en een inzwemactie werden benut. Voor Flevo scoorden de jeugdspeelsters Sabine van den Brom en Thalia Zwart.

In de derde periode liep de thuisploeg tegen enkele uitsluitingen aan. Dit seizoen zijn er een aantal nieuwe spelregels ingevoerd. Die moeten vooral de actieve aanvallende ploeg helpen. Flevo doelpuntte in deze periode 5 keer. Het kreeg slechts een tegendoelpunt. De tussenstand was opgelopen tot 4-14.

De laatste periode leverde weer veel doelpunten op voor Flevo. Opvallend het goede spel van de jeugdspeelster Thalia Zwart. Alleen al in deze laatste periode scoorde zij door haar snelle spel drie keer. Midvoor Margrita Bolink bepaalde de eindstand op 5-21.

De volgende wedstrijd voor de Flevodames is op 5 oktober. Dan gaan ze op bezoek bij de Eerste Kolk in Genemuiden.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen