NSC heeft geen kind aan DETO

NSC heeft geen kind aan DETO en wint overtuigend met 6-1.

Vanaf de aftrap was het al raak toen een voorzet van Grovenstein door de keeper niet gepakt kon worden. De bal kwam voor de voeten van Hazzat die beheerst binnen schoot. Een paar minuten later was het al bijna 2-0, Jonathan Martina kwam vrij voor de keeper, maar had een hoek moeten kiezen. Naarmate de eerste helft vorderde kwam DETO iets meer aan voetballen toe,maar meer dan twee schoten van afstand produceerden ze niet. In het laatste kwart gaf NSC weer gas en scoorde het via Martina de 2-0 nadat de keeper de voorzet van Grovenstein los liet.

NSC ging voor meer en merkte dat DETO het achterin heel moeilijk had met de bewegelijke aanvallers en sterke middenvelders. Van Essen strooide met passes over de hele breedte van het veld en het was een must om te zien hoe de ballen aan kwamen. Uit een hoekschop was het weer Hazzat dat scoorde en vrij kon in schieten. De keeper kon weinig zien met al die spelers voor zich.

De 4-0 van Martina was typerend voor de eerste helft, goed voetbal en strijden voor elke meter. Een mooie spitsengoal voor de 19-jarige Martina die een puike wedstrijd speelde.

Vlak voor rust een rode kaart bij DETO, Nahrwold kon niet meer bij de bal en haalde Doppenberg onderuit.

Na de rust ging NSC verder waar het gebleven was, lekker voetballen en DETO van het kastje naar de muur sturen. DETO had helemaal niks in te brengen en was op alle fronten de mindere vanmiddag. NSC kreeg kans na kans en had al veel eerder de 5-0 kunnen maken. Toch was het het wachten waard, want de 5-0 was een beauty van de bovenste plank. Een voorzet van de heel goed spelende Van Essen kwam vlakbij de 2e paal bij Grovenstein terecht die met een keiharde volley scoorde.

De goed spelende Martina die zijn basisdebuut maakte had een groot aandeel in de 6-0. Na wat gerommel voor de goal kon Martina net bij de bal en schoot tussen een mĂȘlee van spelers op doel, de keeper kon wel de bal pareren, maar legde de bal voor de voeten van Grovenstein die in het dak van het doel schoot.

In de laatste fase had het ook zo 7-0 kunnen worden via Fennebeumer, maar het werd 6-1. Onachtzaamheid bij NSC leidde deze in waardoor Maarten Jansen de eretreffer kon maken.